Κικίλιας: Απαγόρευση καπνίσματος και στις παιδικές χαρές – Πρόστιμα στους παραβάτες Reviewed by Momizat on . Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντ Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντ Rating: 0

Κικίλιας: Απαγόρευση καπνίσματος και στις παιδικές χαρές – Πρόστιμα στους παραβάτες

Κικίλιας: Απαγόρευση καπνίσματος και στις παιδικές χαρές – Πρόστιμα στους παραβάτες

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Πρόστιμα για τους παραβάτες

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα προβλέπονται ανάλογα με το παράπτωμα και σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

Επισήμανε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επαναβεβαιώνοντας τα σχέδια για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ και δεσμεύτηκε πως προσλήψεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση θα γίνουν άμεσα, εντός πέντε μηνών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή