"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Κινηματογραφική παρέμβαση για ελεύθερα Μετέωρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χαμένος Παράδεισος, ίσως ως “προφητεία”, ο τίτλος μιας κινηματογραφικής – ντοκυμαντερίστικης παρέμβασης τριών ανθρώπων στο Athens Adventure Film Festival. Μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το τι θα συμβεί, εάν ισχύσουν οι επιθυμητές από ελάχιστους, παρεμβάσεις στα Μετέωρα. Το Athens Adventure Film Festival είναι μια συγκέντρωση ανθρώπων που, όπως λένε:

“Η στροφή προς την άθληση και την επαφή με τη φύση είναι γεγονός, καθώς ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να την απολαμβάνουν και να την αξιοποιούν για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Την ίδια στιγμή, η κινηματογραφική τέχνη ακολουθεί τη δική της παράλληλη διαδρομή.
Αθλητές, κινηματογραφιστές, παραγωγοί και εταιρίες εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων συνεργάζονται δημιουργικά και μας προσφέρουν μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές – εμπειρίες. Επίκεντρο των παραγωγών αυτών, είναι το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που βασίζονται στη δύναμη του σώματος και του πνεύματος και που εντάσσουν τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης.
Επιθυμούμε και φιλοδοξούμε, μέσα από μία σειρά προβολών και παράλληλων δράσεων, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι εμείς να μαζευόμαστε, να ανταλλάσσουμε τις ιδέες μας και να τις κάνουμε πράξη, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που αγαπάμε και ενισχύοντας μία περιβαλλοντική συνείδηση που ο κόσμος μας έχει τόσο πολύ ανάγκη.
Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Athens Adventure Film Festival”.

paradise_lost.jpeg1 Ετσι, σε αυτή τη συνάνητση αθλητισμού και κινηματογράφου, θα μετάσχει το  project Paradise Lost.
Πρόκειται για μια 15λεπτη ταινία από τους Άννα Οικονόμου, Βασίλη Θεοδώρου, Θανάση Σωτηρόπουλο:

“Οι μυθικοί βράχοι των Μετεώρων κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ως ένα είδος ”Ιερού Αβάτου”. Κάτι τέτοιο θα σημάνει το τέλος αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή αυτή, όπως ειναι το Base jump, Highline, ανεμοπτερισμός και φυσικά η αναρρίχηση, η οποία και αποτελεί μέρος αυτής της τεράστιας πολιτισμικής κληρονομιάς των Μετεώρων, μιας κ η δημιουργία των μοναστηριών βασίστηκε στην αναρρίχηση.

Το project Paradise Lost είναι ένα non-profit film/doc το οποίο σαν βασικό στόχο έχει να αναδείξει τη φυσιολατρική ταυτότητα αλλά και την ηθική προσέγγιση αυτών των δραστηριοτήτων, όπως επίσης κ την αρμονική συνύπαρξη τους με τη βαθιά πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα των Μετεώρων”.
Θα προβληθεί στις 30 Νοεμβρίου, στο Athens Adventure Film Festival στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης