ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58: Σήμερα επιστρέφεις… Reviewed by Momizat on . Αυτήν την ώρα της επιστροφής σου την περίμενα. Έχεις ρημάξει τη ζωή μου. Μου τα πήρες όλα. Σήμερα με βλέπεις να γυρνώ απελπισμένος στους δρόμους, να ψάχνω τον « Αυτήν την ώρα της επιστροφής σου την περίμενα. Έχεις ρημάξει τη ζωή μου. Μου τα πήρες όλα. Σήμερα με βλέπεις να γυρνώ απελπισμένος στους δρόμους, να ψάχνω τον « Rating: 0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58: Σήμερα επιστρέφεις…

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58: Σήμερα επιστρέφεις…

Αυτήν την ώρα της επιστροφής σου την περίμενα. Έχεις ρημάξει τη ζωή μου. Μου τα πήρες όλα. Σήμερα με βλέπεις να γυρνώ απελπισμένος στους δρόμους, να ψάχνω τον «επιούσιο» στα σκουπίδια, να γίνομαι επαίτης στο κοινωνικό παντοπωλείο, να πηγαίνω στη λαϊκή, αφού έχει τελειώσει, για να μαζέψω τα υπολείμματα, να εκλιπαρώ για ένα μεροκάματο, να σκεπάζομαι τα βράδια του χειμώνα με ό,τι έχω, να μην μπορώ να δώσω απαντήσεις στα αμείλικτα «γιατί» του παιδιού μου, να μοιάζει το ίδιο η μέρα και η νύχτα, ένα σκοτάδι, χωρίς ελπίδα, χωρίς φως.

Κι εσύ έρχεσαι να με σώσεις, όπως και τότε, που σε πίστεψα και πήρα το λάβαρο και ξεχύθηκα στους δρόμους μαζί με άλλους συντρόφους. Πίστεψα, πως θα είμαστε μαζί όλοι στην τροφή, αφού αυτή είναι η ετυμολογία της λέξης «σύν-τροφος». Πίστεψα πως θα μου εξασφάλιζες ισότητα ευκαιριών, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Πίστεψα τα παχιά σου λόγια κι έγινε το «αύριο, σαν αύριο να μη μοιάζει». Σήμερα…..

Σήμερα επιστρέφεις να μου ζητήσεις για να ξαναπάρω το λάβαρο και να κάνω το ίδιο, όπως και τότε.

Όσα και να μου πεις, σήμερα, δε θα σε πιστέψω. Τα λόγια σου βγήκαν πλάνη. Γιατί είσαι ένας αποτυχημένος θεατρίνος.

 

Ιόλαος Θ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή