Κινητοποίηση για τις φήμες περί λουκέτου στο Κ.Υ. Φαρκαδόνας Reviewed by Momizat on . Την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας εξέφρασαν εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι των χωριών της περιοχής με παράσταση δ Την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας εξέφρασαν εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι των χωριών της περιοχής με παράσταση δ Rating: 0

Κινητοποίηση για τις φήμες περί λουκέτου στο Κ.Υ. Φαρκαδόνας

Κινητοποίηση για τις φήμες περί λουκέτου στο Κ.Υ. Φαρκαδόνας

Την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας εξέφρασαν εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι των χωριών της περιοχής με παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Κέντρου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Φαρκαδόνας. Η κινητοποίηση είχε το χαρακτήρα επείγουσας ενημέρωσης και χτυπήματος συναγερμού στα λαϊκά στρώματα της περιοχής και συνεχίστηκε με εξόρμηση –μοίρασμα ανακοίνωσης τόσο στους ασθενείς,στους εργαζόμενους του κέντρου υγείας και στα καταστήματα στην αγορά της Φαρκαδόνας.. Την πρωτοβουλία στήριξε το ΠΑΜΕ με εκπροσώπους τους από την Γραμματεία Τρικάλων και τον κλάδο των υγειονομικών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», η Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας & περιχώρων, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και στη συζήτηση που έγινε με το υγειονομικό προσωπικό τονίστηκε η ανάγκη για συμμαχία των εργαζομένων του κλάδου με τους άλλους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές των χωριών ενάντια στην κατάργηση δημόσιων δομών υγείας, στη διαθεσιμότητα υγειονομικών υπαλλήλων, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της πρωτοβάθμιας υγείας που προωθείται με τη λεγόμενη «αναδιάρθρωση» στο χώρο.

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν η συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων τονίζονταν:

« Πρόκειται για καλά μελετημένη απόφαση της συγκυβέρνησης που συμβαδίζει και εξυπηρετεί την πάγια πολιτική της ΕΕ και της τρόικας να μειώνει τις κρατικές δαπάνες και δομές για την Υγεία αφήνοντας περισσότερο «χώρο» και κονδύλια διαθέσιμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να κερδοσκοπήσουν ακόμη περισσότερο και σ’ αυτό το χώρο. Αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών ως “κόστος” από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί το κράτος.

Με τις εφαρμοζόμενες αλλά και τις δρομολογημένες πολιτικές, οι δημόσιες δομές, ακόμα και όσα δεν κλείνουν, οδηγούνται να λειτουργούν ως αυτοτελείς μονάδες, σαν επιχειρήσεις με «έσοδα – έξοδα», με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών. Γι’ αυτό αυξάνουν τη συμμετοχή για τα φάρμακα και τα νοσήλια, βάζουν χαράτσι 25 ευρώ σε κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, καταργούν Κ. Υ. & ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Το κυβερνητικό σχέδιο είναι σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες, και δικαιώματα που μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία με πλήρη στελέχωση με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να χρηματοδοτηθούν όλα τα ΚΥ αποκλειστικά και πλήρως από το κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών.

Κέντρο Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία που θα έχουν στόχο την πρόληψη των κινδύνων, την έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων υγείας και την παρακολούθηση της πορείας των χρόνιων νοσημάτων και αναπηριών. Που με ευθύνη του Κέντρου Υγείας και όχι ατομική να οργανώνονται και να εφαρμόζονται συστηματικά προγράμματα. Με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων (γιατρούς εργασίας, οικογενειακούς γιατρούς κλπ), με νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Φαρκαδόνας

Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και να εξοπλιστεί με επάρκεια το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και τα περιφερειακά ιατρεία.. Να χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά και πλήρως από το κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών.»

 

Από τη Λαϊκή Επιτροπή Φαρκαδόνας

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας