Κινητοποίηση τη Δευτέρα στη ΔΕΗ Τρικάλων, ενάντια στις διακοπές ρεύματος Reviewed by Momizat on . Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται τα νοικοκυριά και οι μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι απλήρωτοι λογα Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται τα νοικοκυριά και οι μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι απλήρωτοι λογα Rating: 0

Κινητοποίηση τη Δευτέρα στη ΔΕΗ Τρικάλων, ενάντια στις διακοπές ρεύματος

Κινητοποίηση τη Δευτέρα στη ΔΕΗ Τρικάλων, ενάντια στις διακοπές ρεύματος

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται τα νοικοκυριά και οι μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην ΔΕΗ ξεπερνούν το 1.300.000 σε σύνολο 7,3 εκατ. καταναλωτών.
Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών αγγίζει το 1,5 δισ. .ευρώ και «τρέχουν» με ρυθμό της τάξης των 4 εκατ. την ημέρα. Το 2009 κόψανε το ρεύμα σε 200.000 σπίτια, το 2012 βυθίστηκαν στο σκοτάδι 210.000 νοικοκυριά και 140.000 μικρές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις χαμηλής τάσης. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 οι διακοπές ρεύματος έφτασαν τις 173.000.

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση αποφασίζει στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» την έκτακτη μείωση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, για τα επόμενα δύο χρόνια, στα τιμολόγια των Βιομηχανιών και δη των ανταγωνιστών της ίδιας της ΔΕΗ, μέσω μειώσεων κατά 20% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που καταναλώνουν περισσότερα από 1000 GWh (που προφανώς αφορούν την απαίτηση του Ομίλου Μυτιληναίου) και κατά 35% στα τιμολόγια της χαλυβουργίας και των βιομηχανιών που η κατανάλωσή τους δεν υπερβαίνει τις 1000 GWh. Τη διαφορά καλούνται να πληρώσουν και πάλι οι μικροί καταναλωτές (κατοικίες & μικρό-επιχειρήσεις) για τους οποίους η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί το τελευταίο χρόνο κατά 18% και έχει διπλασιαστεί μέσα τα τελευταία 12 χρόνια.
Στα πλαίσια ενίσχυσης των εισροών προς τα ταμεία της, η ΔΕΗ εφαρμόζει προγράμματα «διακανονισμών» σε  νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες ενώ γνωρίζει ότι με τους συγκεκριμένους όρους δεν έχουν καμία δυνατότητα να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά οι περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.
Οι  θάνατοι από αναθυμιάσεις των φοιτητών στη Λάρισα, της μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη, οι πυρκαγιές σε δεκάδες σπίτια είναι τα  τραγικά αποτελέσματα της  πολιτικής τους.  Και το γεγονός ότι σταμάτησαν τις διακοπές ρεύματος τις μέρες των Χριστουγέννων δείχνει το θράσος τους και την υποκρισία τους.
Στον κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει κράτος, Ε.Ε. και κεφάλαιο, λεηλατώντας  τις ζωές μας, καταργώντας τα κοινωνικά αγαθά είναι ανάγκη να πολεμήσουμε και εμείς υπερασπιζόμενοι τη ζωή και τη αξιοπρέπειά μας. Με όπλα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση  μαζικά και αποφασιστικά να αγωνιστούμε για:

  • Να μη μείνει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας και καμία μικρομεσαία επιχείρηση χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Μείωση  των τιμολογίων, για ρεύμα φτηνό για τις λαϊκές ανάγκες.
  • Δωρεάν παροχή σε μακροχρόνια άνεργους, ανάπηρους κλπ.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΡΤΗ στις 11:30 πμ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή