Κινητοποιήσεις ανακοινώνουν σήμερα οι επαγγελματίες της χώρας Reviewed by Momizat on . Τα... ξαναβρίσκουν οι ηγεσίες της Γενικής Συνοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Ένωσης Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) μ Τα... ξαναβρίσκουν οι ηγεσίες της Γενικής Συνοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Ένωσης Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) μ Rating: 0

Κινητοποιήσεις ανακοινώνουν σήμερα οι επαγγελματίες της χώρας

Κινητοποιήσεις ανακοινώνουν σήμερα οι επαγγελματίες της χώρας

Τα… ξαναβρίσκουν οι ηγεσίες της Γενικής Συνοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Ένωσης Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) μπροστά στο κοινό “καυτό” πρόβλημα όλων των μελών τους που -πάνω απ΄ όλα- είναι η ανεξέλεγκτη πλέον κρίση ρευστότητας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που ωθεί πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους όχι μόνο εκτός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης – υγείας αλλά και στα… χέρια του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Υπό το φόβο μαζικών κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων από το ΚΕΑΠ (σ.σ. έχουν σταλεί ήδη 92.992 ειδοποιητήρια) και μίας νέας περικοπής των συντάξεων του ΟΑΕΕ έως 23% (λόγω της επικείμενης εξάντλησης της κρατικής χρηματοδότησης προς το Ταμείο) έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις των προεδρείων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ με τη συμμετοχή και εκείνων της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών.

Αύριο, Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη μία κοινή συνέντευξη τύπου των παραπάνω συνδικαλιστικών ενώσεων στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των διοργανωτών δεν θα είναι μόνο η κρίση στον ΟΑΕΕ, αλλά και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και η υπερχρέωση των μικρομεσαίων στις τράπεζες (μη – εξυπηρετούμενα δάνεια). Η χρονική σύμπτωση της παραλαβής των ειδοποιητηρίων του ΚΕΑΟ με τον ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή του φόρου εισοδημάτων έχει πετάξει στα… κάγκελα τους 760 χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες της χώρας. Πάντως χθες ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, επ΄ αφορμή της δημοσίευσης της 15ης έκθεσης του συστήματος ελέγχου και πληρωμής των συντάξεων διαβεβαίωσε πως “η ομαλή καταβολή των συντάξεων είναι εγγυημένη και διασφαλισμένη για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους”.  Οι ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕΕ, ΠΟΕΙΑΤΑ, ΣΑΤΑ και ΠΣΧΕΜ, πάντως, προσανατολίζονται σε “πανελλαδικές κινητοποιήσεις” το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο για το Ασφαλιστικό, όσο και τα άλλα θέματα που τους “καίνε”…

Πηγές του Capital.gr από το συνδικαλιστικό χώρο των μικρομεσαίων αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό στο ευρύτατο αυτό μέτωπο να συμμετάσχουν και τα κατά τόπους εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τα οποία κατά τη διάρκεια της περιόδου της βαθιάς κρίσης (2010-13), είχαν κρατήσει μία πιο συγκρατημένη στάση απέναντι στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

“Κλειδί” για αυτή τη συμμετοχή είναι η υποστήριξη της παραπάνω πρωτοβουλίας των μικρομεσαίων από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως από τα μέσα περίπου του 2012 οι σχέσεις μεταξύ ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ είχαν ψυχρανθεί, επειδή η ΕΣΕΕ είχε αρχίσει να κινείται περισσότερη στη γραμμή της μεγαλύτερης συναίνεσης με την κυβέρνηση.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι πέρσι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (σε αντίθεση με τη στάση της ΓΣΕΒΕΕ), καθώς «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι συνδικαλιστικά ήσυχη και επιχειρηματικά εκκωφαντική».
Του Δημήτρη Κατσαγάνη, capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή