Κινητοποιήσεις και καταγγελίες Reviewed by Momizat on . «Η υποχρηματοδότηση και η απληρωσιά προς τα νοσοκομεία συνεχίζεται με τα τελευταία να στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, με τις κλινικές να κλείνουν η μί «Η υποχρηματοδότηση και η απληρωσιά προς τα νοσοκομεία συνεχίζεται με τα τελευταία να στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, με τις κλινικές να κλείνουν η μί Rating: 0

Κινητοποιήσεις και καταγγελίες

nosokomeio2

«Η υποχρηματοδότηση και η απληρωσιά προς τα νοσοκομεία συνεχίζεται με τα τελευταία να στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, με τις κλινικές να κλείνουν η μία μετά την άλλη ενώ στα προβλήματα ήρθε να προστεθεί και η μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από το Δεκέμβρη του 2014. Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΤ μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις προχωράει σε πρωτοβουλίες για τη μαζικοποίηση των αγώνων μας. Προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις και διεκδικούμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού, άμεση πληρωμή των εφημεριών, τακτικών και πρόσθετων χωρίς καμία περικοπή. Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα ως αφετηρία για νέες κατακτήσεις. Ενιαίο αποκλειστικό δημόσιο σύστημα υγείας». Με αυτά τα αιτήματα οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν σε μαζική συμμετοχή σε πανυγειονομική απεργία στις 20 Μαΐου του 2015.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση του νέου ΔΣ της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Τρικάλων την οποία συνυπογράφουν οι κ.κ. Βάιος Τάσιος, Άγγελος Ζορμπάς, Εύα Πατρίκαλου, Νίκος Καμπαγιάννης και Καλλή Κοντογιώργη. Στην ίδια επιστολή οι γιατροί αναφέρονται στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο Τρικάλων με τους πολιτικούς ιθύνοντες να στρέφονται ενάντια στους γιατρούς με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Η κινητοποίηση στις 20 Μαΐου είναι η αρχή, ενώ αναμένονται διεργασίες στην ΟΕΝΓΕ στην οποία συμμετέχουν και οι Τρικαλινοί αντιπρόσωποι όπου και θα τεθεί πιθανότατα απεργιακό πλαίσιο.
εφημερίδα : H ΕΡΕΥΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή