Κιν/φικη Λέσχη Τρικάλων: Εκοψαν την πίτα και… συνεχίζουν Reviewed by Momizat on . Και αυτή τη φορά ήταν μια όμορφη βραδιά! Μέλη και μη μέλη, φίλοι, λάτρεις του κινηματογράφου τρικαλινοί και τρικαλινές, βρεθήκαμε όλοι μαζί την Παρασκευή στο κα Και αυτή τη φορά ήταν μια όμορφη βραδιά! Μέλη και μη μέλη, φίλοι, λάτρεις του κινηματογράφου τρικαλινοί και τρικαλινές, βρεθήκαμε όλοι μαζί την Παρασκευή στο κα Rating: 0

Κιν/φικη Λέσχη Τρικάλων: Εκοψαν την πίτα και… συνεχίζουν

Κιν/φικη Λέσχη Τρικάλων: Εκοψαν την πίτα και… συνεχίζουν

Και αυτή τη φορά ήταν μια όμορφη βραδιά! Μέλη και μη μέλη, φίλοι, λάτρεις του κινηματογράφου τρικαλινοί και τρικαλινές, βρεθήκαμε όλοι μαζί την Παρασκευή στο καφέ του μύλου Ματσόπουλου, το οποίο και πάλι μας φιλοξένησε με χαρά.
Η ετήσια κοπή της πίτας αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά, την ευκαιρία να διακόψουμε τις προβολές, να βρεθούμε από την αρχή, να συζητήσουμε για τις ταινίες, τις προβολές, να καλωσορίσουμε νέα μέλη. Με όλον τον χώρο να έχει γεμίσει από τους τρικαλινούς φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, διασκεδάσαμε και συζητήσαμε, γελάσαμε και βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί, εκτός αίθουσας μεν, εντός πνεύματος κεφιού και χαράς δε.
Στους δύσκολους καιρούς μας, όλοι μαζί σε μια καθιερωμένη συνάντηση, με οδηγό την αγάπη για τον κινηματογράφο, κόψαμε τη βασιλόπιτα και οι τυχεροί κέρδισαν τα δώρα τους προσφορά του Ακη Βαρνακιώτη για το ξενοδοχείο St George Hotel στη Χρυσομηλιά, καθώς και παλαιού τύπου κινηματογραφικές μηχανές – κουμπαράς.

Όπως έλεγαν και… μεγαλοπρεπώς παλιότερα «με εμφανές το πηγαίο αίσθημα της ικανοποίησης από τη σύσφιγξη των σχέσεων», δώσαμε νέο ραντεβού για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Εκλογές

Τη Δευτέρα, λοιπόν, πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Οι υποψηφιότητες κατατέθηκαν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής και στις 9.30 μ.μ. (το αργότερο ως ώρα προσέλευσης) θα ξεκινήσει η γενική συνέλευση. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Οι διαδικασίες αυτές αφορούν μόνο στα μέλη της Λέσχης.

 

rebetiko1Η ταινία της Δευτέρας

Λόγω της εκλογικής διαδικασίας και της συνέλευσης, η προβολή ειδικά για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στις 10.15 μ.μ. Θα προβληθεί η ταινία – ντοκιμαντέρ «Δρόμοι του ρεμπέτικου».

 

Περίληψη από τους συν-σκηνοθέτες

Οι Δρόμοι του Ρεμπέτικου δεν είναι μια ταινία πάνω στο ρεμπέτικο. Οι εικόνες προσπαθούν να αντηχήσουν την λιτότητα, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού και rebetikoτη δύναμη αυτής της μουσικής κι η κινηματογραφική έκφραση να γίνει πέρασμα ώστε το ρεμπέτικο να μιλήσει για τον εαυτό του. Αυτό που μας ενδιέφερε είναι η παρακολούθηση της παράλληλης διαδρομής μιας λαικής έκφρασης με την σύγχρονή της Ιστορία κι επίσης ότι απ΄αυτή τη μουσική μένει ζωντανό σήμερα.
Κινηματογραφήσαμε λοιπόν στους τόπους που συνδέονται -άλλοτε με την καθημερινή ζωή, τώρα με το μύθο – του ρεμπέτικου (λιμάνια, μικρές ταβέρνες, φυλακή). Αυτό που συναντήσαμε είναι η αγάπη των ανθρώπων που εμπνέονται απ΄ αυτή τη μουσική και τους δρόμους της.

Info

Εμφανίζονται οι: Μιχάλης Γενίτσαρης, Τάκης Μπίνης, Κώστας Τσανάκος, Στέλιος Βαμβακάρης, Σώτος Ζαχαριάδης

Σενάριο, σκηνοθεσία: Τίμων Κουλμάσης, Ηρώ Σιαφλιάκη

Φωτογραφία: Boris Breckoff

Ηχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος

Μοντάζ: Aurique Delannoy

Διάρκεια: 66΄

 

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου

Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή