Κι άλλα χρήματα για την Ψηφιακή Προβολή των Μετεώρων ζητούν οι επιστήμονες Reviewed by Momizat on . Ένα τμήμα του έργου της Ψηφιακής Προβολής των Μετεώρων έχει αναλάβει το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Εργαστήριο Hλεκτρακουστικής Ένα τμήμα του έργου της Ψηφιακής Προβολής των Μετεώρων έχει αναλάβει το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Εργαστήριο Hλεκτρακουστικής Rating: 0

Κι άλλα χρήματα για την Ψηφιακή Προβολή των Μετεώρων ζητούν οι επιστήμονες

Κι άλλα χρήματα για την Ψηφιακή Προβολή των Μετεώρων ζητούν οι επιστήμονες

Ένα τμήμα του έργου της Ψηφιακής Προβολής των Μετεώρων έχει αναλάβει το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Εργαστήριο Hλεκτρακουστικής & Τηλεοπτικών Συστημάτων) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σήμερα στην Καλαμπάκα βρέθηκε χθες τετραμελής ομάδα, η οποία μετέβη στο κτήριο που θα φιλοξενήσει το έργο και έκανε μια επί τόπου γνωμάτευση.
Ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, επικεφαλής της ομάδας που έχει αναλάβει το τμήμα της οπτικοακουστικής παρουσίασης, της προβολής, της ακουστικότητας και των διαδραστικών οθονών, ανέφερε μας ότι ενθουσιάστηκε από τον χώρο που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο έργο.
Είπε ότι θα μπορούν από κοινού, πάνω από 100 άτομα να παρακολουθούν ψηφιακά και σε οθόνες τα στοιχεία που θα παρουσιάζουν τα Μετέωρα.
Ανέφερε όμως ότι το κτήριο, ως έχει, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν δεν αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την φθορά του χρόνου και την εγκατάλειψη.
Για να γίνει αυτό, ο Δήμος Καλαμπάκας ή η Περιφέρεια πρέπει να επιβαρυνθούν με ένα αρκετά σημαντικό ποσό που θα εκταμιεύσουν από τα ταμεία τους.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι να παραδοθεί προς χρήση τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι χωρισμένο σε τομείς.
Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν:
Προβολή δυναμικών χαρτών, προβολή βίντεο και εικόνων υψηλής ευκρίνειας, τρισδιάστατη διαδραστική περιήγηση, βοηθητικά κείμενα – ομιλία, θέσεις ιδιαίτερου γεωλογικού ενδιαφέροντος, θέσεις μνημείων, κειμήλια, περιπατητικές – ποδηλατικές – αναρριχητικές διαδρομές, κλπ. Παράλληλα θα δημιουργηθούν στοιχεία τουριστικών υποδομών που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών (πληροφορίες ξενοδοχείων – εστιατορίων – αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, ψυχαγωγίας, διασκέδασης κλπ.
Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες, ενώ κύριος στόχος της ψηφιακής πλατφόρμας θα είναι η ευκολία στη χρήση και η απλή λειτουργία της.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και ενημέρωσε δια του θέματος , τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη.
(Με πληροφορίες από stagonnews.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή