Κι άλλος υποψήφιος Δήμαρχος για τη Φαρκαδόνα! Reviewed by Momizat on . Την υποψηφιότητα του για την δημαρχιακή θωκό του δήμου Φαρκαδόνας ανακοίνωσε με επιστολή του σήμερα στο OichaliaNEWS ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλία Την υποψηφιότητα του για την δημαρχιακή θωκό του δήμου Φαρκαδόνας ανακοίνωσε με επιστολή του σήμερα στο OichaliaNEWS ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλία Rating: 0

Κι άλλος υποψήφιος Δήμαρχος για τη Φαρκαδόνα!

Κι άλλος υποψήφιος Δήμαρχος για τη Φαρκαδόνα!

Την υποψηφιότητα του για την δημαρχιακή θωκό του δήμου Φαρκαδόνας ανακοίνωσε με επιστολή του σήμερα στο OichaliaNEWS ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας κ. Σωτήρης Σταμόπουλος.

Στην επιστολή του με τη διακήρυξη αρχών και στόχων της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» όπως είναι το όνομα του συνδυασμού, και που συνοδεύεται (αν και δεν μας δόθηκε) από 25 υπογραφές στήριξης δημοτών, ο κ. Σταμόπουλος αναφέρει ότι οι στόχοι αυτής της κίνησης είναι να ενώσει τις διαφορετικές φωνές σε μια σύμπλεξη απόψεων για το καλό του συνόλου των δημοτών και να συσπειρώσει εκείνους που πιστεύουν στις ίσες ευκαιρίες και στο δικαίωμα των ΝΕΩΝ να εκφραστούν μέσα από μια νέου τύπου διοίκησης ενός Δήμου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο συνδυασμός είναι ανοιχτός σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης γιατί είναι μια γνήσια λαϊκή έκφραση με τη συμμετοχή του λαού αποτελώντας μια πρωτοπορία στα δημοτικά πράγματα του Δήμου.

Επίσης παρουσιάζει τις 19 ενότητες του προγράμματος στις οποίες είναι βασικά σημεία αντιμετώπισης των προβλημάτων των δημοτών του Δήμου Φαρκαδώνας τα οποία χρονίζουν και στα οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η νυν δημοτική αρχή δεν άγγιξε ούτε καν σκέφτηκε να ιεραρχήσει στην τετραετία που αυτή ήταν στα πράγματα.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Σταμόπουλου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ »

Η κίνηση αυτή αποβλέπει στην εξυγίανση του Δήμου από νοσηρές νοοτροπίες τοπικισμού — ηγεμονισμού – και μισαλλοδοξίας η οποίες βλάπτουν το σύνολο των δημοτών . Στόχος αυτής της κίνησης είναι να ενώσει της διαφορετικές φωνές σε μια σύμπλεξη απόψεων για το καλό του συνόλου των δημοτών . Δεύτερος στόχος αυτής της κίνησης είναι να συσπείρωση εκείνων που πιστεύουν στις ίσες ευκαιρίες και στο δικαίωμα των ΝΕΩΝ να εκφραστούν μέσα από μια νέου τύπου διοίκησης ενός Δήμου, η στόχοι αυτοί που πηγάζουν από την ανάγκη και την απαίτηση του Λαού για μια διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα της διαχείρισης των προβλημάτων και των προοπτικών έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε εκείνα που πραγματικά πρέπει να γίνουν .Η κίνηση αυτή θα θέσει το Δήμο ενώπιον των ευθυνών του και απορρίπτει την «ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ». Η κίνηση αυτή έχει κανόνες λειτουργίας και ο επικεφαλής θα θέτει ενώπιον όλων τις προτάσεις του προς έγκριση , οι συμβάσεις – τα ψηφίσματα – και η αποφάσεις πάσης φύσεως θα ξεσκονιστούν. Αυτό το σχήμα είναι ανοιχτό σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης γιατί είναι μια γνήσια λαϊκή έκφραση και σαν τέτοιο ζητάμε τη συμμετοχή του λαού σε αυτό γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούμε μια πρωτοπορία στα δημοτικά πράγματα του Δήμου . Οι ενότητες τις οποίες διατυπώνουμε παρακάτω σήμερα αν και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ» αποτελούν ανάγκη και δέσμευση για μας απέναντι στο λαό του Δήμου Φαρκαδώνας να εφαρμοστούν προς πάσα κατεύθυνση ανεξαρτήτως κόστους. Θέλουμε ακόμα να ξεκαθαρίσουμε ότι τα κόμματα δεν έχουν θέσει σε αυτό το σχήμα με την έννοια του Καπελώματος και της εντολής . Δεχόμαστε όμως τη συμβολή τους γιατί τα θεωρούμε προστάτες των Θεσμών και της Δημοκρατίας , όμως ο χρωματισμός του συνδυασμού δεν επιτρέπεται Οι ενότητες προγραμματισμού και διοίκησης που μας κάνουν διαφορετικούς είναι η εξής:

1) Αυτοκριτική των πεπραγμένων επί των ημερών μας.

2) Δημιουργία <ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ> Συμβουλίου Ελέγχου της Διοίκησης – ΕΣΕΔ- Ανεξάρτητο όργανο που σήμερα δεν υπάρχει.

3) Αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου .

4) Εφαρμογή του ωραρίου εργασίας προς πάσα κατεύθυνση.

5) Αναβάθμιση των κοινοτικών συμβουλίων και οικισμών

6) Αναβάθμιση και αποκέντρωση της ΔΕΥΑΦ.

7) Σύζευξη της ΔΕΥΑΦ και όλων των υπηρεσιών του Δήμου με τις ενότητες    Οιχαλίας και Πελινναίων για την εξυπηρέτηση του πολίτη στον τόπο του.

8) Οι λογαριασμοί νερού θα εξοφλούνται στα κοινοτικά καταστήματα.

9) Ρύθμιση οφειλών των δημοτών προς ΔΕΥΑΦ σε (10) ετήσιες δόσεις χωρίς τους τόκους υπερημερίας.

10) Απαλλαγή των <EXTRA> τελών ύδρευσης στα τιμολόγια που εκδίδονται στους άνω των 65 ετών Δημότες συνταξιούχους καθώς επίσης στους τρίτεκνους και πολυτέκνους

11) Έλεγχος  για βεβαιωθέν χρέος και πως προέκυψε το ποσόν τω < 830.000€  > στη ΔΕΥΑΦ.

12) Έλεγχος στα τιμολόγια παραλαβής υλικών ύδρευσης – άρδευσης με παράλληλη λίστα παραληφθέντων υλικών από τις πρώην ΔΕ Υ Α το 2011 π.χ. η αποθήκη της ΔΕΥΑΠΟ Οιχαλίας είχε στοκ 110.000€.

13) Έλεγχος  του όγκου της ασφάλτου σε Μ3 των φρεατίων και αξιολόγηση ολόκληρου του έργου της αποχέτευσης Οιχαλίας.

14) ΣΦΑΓΕΙΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Οι οφειλές της εταιρίας εκμετάλλευσης των σφαγείων προς των Δήμο αγγίζουν τις 850.000€ με βάση τους κρεοσκοπικούς ελέγχους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας . Η προσφυγή του Δήμου στη δικαιοσύνη κρίνεται ασύμφορη – Πρώτον διότι μέσα στα σφαγεία λειτουργούν δυο εταιρείες παράνομα οι οποίες δεν υπέγραψαν το , συμφωνητικό και έτσι ο Δήμος δεν μπορεί να απαιτήσει, και Δεύτερον η μια νόμιμη εταιρία αφέθηκε τόσα χρόνια από το Δήμο ανενόχλητη με αποτέλεσμα την πρώτη πενταετία 2004-2008 των οφειλών της να παραγραφή . Η επιλογή σήμερα που πρέπει να γίνει είναι τα ασφαλιστικά μέτρα με απαίτηση την έξωση και ταυτόχρονη καταγγελία του συμφωνητικού και των δυο εταιριών που παρανομούν εσκεμμένα με ταυτόχρονη προκήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμετάλλευσης των Σφαγείων με πρόσκληση μόνο των τοπικών παραγόντων για να μείνει ο Πλούτος στον Τόπο μας.

15)  ΒΙΠΑΦΑ: Διευθέτηση των διαφορών και αναπροσαρμογή των σχεδίων του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδώνας.

16)  Ανασύνταξη των σχεδίων του Κτηνοτροφικού Πάρκου με παραχώρηση γης για οργανωμένη κτηνοτροφία και εγκατάσταση νερού και ηλεκτρικού από το Δήμο . Ο Δήμος πρέπει να πρωταγωνιστεί στην εγκατάσταση ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΟΚΊΓΗΝΟΤΡΟΦΩΝ στο χωριό και να τους παρέχει κάθε διευκόλυνση αφού το Κράτος είναι Απών από την ύπαιθρο. Έτσι η ΟΤΑ ως μόνοι φορείς που επηρεάζουν την Τοπική Ανάπτυξη πρέπει να ασχοληθούν με τη σύνταξη τοπικών παραγωγικών σχεδίων και σχεδίων ολοκληρωμένης Τοπικής Ανάπτυξης όπου η αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα κρίνεται αναγκαία και επιτακτική για να μπορέσουν οι ΝΕΟΙ να κρατηθούν στο χωριό.

Ο Αθλητισμός η Παιδεία και ο Πολιτισμός

17)  Τα ζητήματα αυτά θα είναι μέσα στις προτεραιότητες του Δήμου με τη δημιουργία τριών (3) κέντρων νεότητας και πολιτισμού στις έδρες των τριών πρώην Δήμων j Φαρκαδώνας – Οιχαλίας – Πελινναίων με Βιβλιοθήκη- προβολή ταινιών μικρού μήκους και τοποθέτηση δυο (2) επιτραπέζιων παιχνιδιών ΣΚΑΚΙ-ΤΑΒΛΙ στα οποία θα διοργανώνονται ετήσιοι αγώνες με τη λήξη των μαθημάτων τον Ιούνιο.

Η διοίκηση αυτών θα εκλέγεται από τους Νέους.

18)  Για την τρίτη ηλικία. Αναβάθμιση των ΚΑΠΗ τοποθέτηση Ιατρού για τρεις ώρες σε καθημερινή βάση. Διοργάνωση ετησίας γιορτής προς τιμήν τους με χορηγό το Δήμο.

19)  Για την εργαζόμενη και σπουδάζουσα ΝΕΟΛΑΙΑ και τους νέους του εξωτερικού. Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού θα καθιερωθεί ετήσιο πάρτυ νέων με επιλογή μουσικού συγκροτήματος από τους ιδίους, με χορηγία από το Δήμο.

Με της παραπάνω δεκαεννέα (19) ενότητες του προγράμματος μας αγαπητοί μου συνδημότες νομίζουμε ότι καλύπτουμε τα βασικά σημεία αντιμετώπισης των προβλημάτων των δημοτών του Δήμου Φαρκαδώνας τα οποία χρονίζουν και στα οποία η νυν δημοτική αρχή δεν άγγιξε ούτε καν σκέφτηκε να ιεραρχήσει στην τετραετία που αυτή ήταν στα πράγματα . Η απόλυτη εγκατάλειψη ήταν το σημείο αναφοράς στης καθημερινές αναφορές των δημοτών προς την δημοτική αρχή. Υπάρχουν και τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη τα οποία νοείται ότι θα μας απασχολήσουν και δεν χρειαζόταν να μπουν στην αρίθμηση αφού θα είναι Πρώτης Προτεραιότητας. Έτσι σαν Γνήσια Λαϊκή Ριζοσπαστική Έκφραση και Πρωτοπορία αφού είμαστε γνωστοί και γνώστες των προβλημάτων του λαού ελπίζουμε ο λαός να μας πλαισιώσει διότι απλά εκεί στηριζόμαστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή