Κι άλλο βραβείο σε τρικαλινή εκπαιδευτικό Reviewed by Momizat on . Μετά τις βραβεύσεις τρριών εκπαιδευτικών (εδώ) για εργασίες τους και άλλης μίας από ττο γαλλικό "Τάγμα του Φοίνικα" (εδώ), νέα διάκριση απέσπασε τρικαλινή εκπαδ Μετά τις βραβεύσεις τρριών εκπαιδευτικών (εδώ) για εργασίες τους και άλλης μίας από ττο γαλλικό "Τάγμα του Φοίνικα" (εδώ), νέα διάκριση απέσπασε τρικαλινή εκπαδ Rating: 0

Κι άλλο βραβείο σε τρικαλινή εκπαιδευτικό

Κι άλλο βραβείο σε τρικαλινή εκπαιδευτικό

Μετά τις βραβεύσεις τρριών εκπαιδευτικών (εδώ) για εργασίες τους και άλλης μίας από ττο γαλλικό “Τάγμα του Φοίνικα” (εδώ), νέα διάκριση απέσπασε τρικαλινή εκπαδευτικός. Το ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Ερευνών) Τρικάλων, κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό, που προκήρυξε το ΙΕΠ Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά την παρουσίαση ενός πρωτοπόρου διδακτικού σεναρίου, που εκπόνησε η βιολόγος του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων Ανθίτσα Γκουγκουστάμου. Η παρουσίαση του διδακτικού σεναρίου έγινε στο χώρο του ΕΚΦΕ, παρουσία πολλών Εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 04.

Το σενάριο με τίτλο  «επίσκεψη στην κλιποχώρα»  αφορά τη διδασκαλία της φυσικής επιλογής ως μηχανισμού για την εξέλιξη των ειδών.

Οι συμμετέχοντες, χωρίζονται σε ομάδες και παίζουν το ρόλο των πουλιών του ίδιου είδους αλλά με διαφορετικό σχήμα ράμφους. Το ρόλο του ράμφους παίζει  ένα κλιπ, ενώ το ρόλο του στομαχιού, ένα πλαστικό ποτηράκι.

Μελετάμε ποια πουλιά θα επιβιώσουν αρπάζοντας – τρώγοντας  διάφορους σπόρους.

Η δραστηριότητα έγινε από την Α. Γκουγκουστάμου, ενώ η επιμορφωτική διαδικασία υλοποιήθηκε από τη σχολική σύμβουλο ΠΕ04 Πασχαλίνα Κόζυβα με τη βοήθεια της υπεύθυνης του ΕΚΦΕ Αλεξάνδρας Παϊζάνου.

Το ΕΚΦΕ Τρικάλων συγχαίρει την συνάδελφο κ. Γκουγκουστάμου, και ευχαριστεί τη Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών κ. Κόζυβα, που είχε την παιδαγωγική καθοδήγηση και  όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή