Κι έγινε ο γύψος συνήθειά μας… – Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 αποφάσισε η κυβέρνηση Reviewed by Momizat on . Oι ειδικοί λένε μην κινείστε. Οι ειδικοί λένε μη διαδηλώνετε. Οι ειδικοί λένε μην ανασαίνετε. Μόνο που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θεωρεί ως ειδικό την αστυν Oι ειδικοί λένε μην κινείστε. Οι ειδικοί λένε μη διαδηλώνετε. Οι ειδικοί λένε μην ανασαίνετε. Μόνο που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θεωρεί ως ειδικό την αστυν Rating: 0

Κι έγινε ο γύψος συνήθειά μας… – Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 αποφάσισε η κυβέρνηση

Κι έγινε ο γύψος συνήθειά μας… – Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 αποφάσισε η κυβέρνηση

Oι ειδικοί λένε μην κινείστε. Οι ειδικοί λένε μη διαδηλώνετε. Οι ειδικοί λένε μην ανασαίνετε.

Μόνο που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θεωρεί ως ειδικό την αστυνομία και αυτή είναι η “λύση” της για κάθε πρόβλημα στην πανδημία κι όχι μόνο.

Τι κι αν ο Βατόπουλος -μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων- αρνήθηκε πως υπάρχει σχετική εισήγηση των ειδικών για την απαγόρευση συναθροίσεων… Τι κι αν ο μεγαλύτερος συνωστισμός παρατηρείται έξω από αλυσίδες, με ουρές δεκάδων μέτρων…

Σημασία έχει τι λένε οι ειδικοί -δηλαδή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Και αυτοί απαγορεύουν τις συναθροίσεις ως την 1η Φλεβάρη, χωρίς να μας ενημερώνουν γιατί αυτές ειδικά οι μέρες είναι “ύποπτες” για αυξημένο ιικό φορτίο και τι αλλάζει από τον Φεβρουάριο -εκτός από τον μήνα.

Έτσι λοιπόν, μετά από την αυταρχική απαγόρευση των κινητοποιήσεων την επέτειο του Πολυτεχνείου και την αντίστοιχη απαγόρευση για την 6η Δεκέμβρη και τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, έρχεται να τριτώσει το “καλό”, εν όψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και άλλων κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ -μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. (δηλαδή της κυβέρνησης) απειλεί με βαριά πρόστιμα τους διοργανωτές των υπαίθριων συναθροίσεων -5 χιλιάδες ευρώ για τα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα- δείχνοντας για πολλοστή φορά τις προτεραιότητές της και ποιον ακριβώς προστατεύει. Την υγεία μας ή την εξουσία.

Το μπαλάκι είναι στην πλευρά του κινήματος, για να σπάσει στην πράξη την άθλια, αυταρχική απαγόρευση.

Katiousa

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή