Κι αν η ατομική βόμβα έπεφτε σήμερα στα Τρίκαλα; Reviewed by Momizat on . Σαν σήμερα, 6 Αυγούστου, 70 χρόνια πριν, έγινε η ρίψη της ατομικής βόμβας στην πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας που αφάνισε 75.000 ανθρώπινες ζωές και είχε μακροχρόνι Σαν σήμερα, 6 Αυγούστου, 70 χρόνια πριν, έγινε η ρίψη της ατομικής βόμβας στην πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας που αφάνισε 75.000 ανθρώπινες ζωές και είχε μακροχρόνι Rating: 0

Κι αν η ατομική βόμβα έπεφτε σήμερα στα Τρίκαλα;

Κι αν η ατομική βόμβα έπεφτε σήμερα στα Τρίκαλα;

Σαν σήμερα, 6 Αυγούστου, 70 χρόνια πριν, έγινε η ρίψη της ατομικής βόμβας στην πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας που αφάνισε 75.000 ανθρώπινες ζωές και είχε μακροχρόνιες συνέπειες σε πάνω από 70.000 κατοίκους της περιοχής. Προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη μιας από τις πιο σκοτεινές επετείους στην ιστορία της ανθρωπότητας, o μη-κερδοσκοπικός μιντιακός οργανισμός Public Radio International (PRI) δημιούργησε μια online εφαρμογή που δείχνει με τη βοήθεια του Google Maps, ποια θα ήταν η έκταση της καταστροφής, εάν βομβαρδιζόταν σήμερα οποιοδήπτε μέρος του πλανήτη με μια βόμβα ίδιου βεληνεκούς σαν αυτή που έπληξε τη Χιροσίμα.

Το συγκλονιστικό application, υπολογίζει τις απώλειες με βάση επιστημονικά στοιχεία και βιβλιογραφικές αναφορές, χωρίς όμως να υπολογίζει γεωγραφικά ή κλιματολογικά δεδομένα. Μπορείτε να δοκιμάσετε ττην εφαρμογή στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πηγή: www.lifo.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή