"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

‘’Κι ας είναι μακρύ το ταξίδι…’’ με τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Ένα χρόνο μετά το ‘’Ελλάδα σε λένε’’, μια παράσταση του Χ.Ο.Τ. με τον Θ. Κουτσογιαννόπουλο που ανέτρεψε τα δεδομένα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας, αλλά και τα δεδομένα στον χώρο του παραδοσιακού χορού στη χώρα μας ,ο όμιλος μας συνεχίζει να εμπνέεται από το ‘’σήμερα’’ και, αντιμετωπίζοντας την τέχνη του χορού ως μέσο αποφόρτισης σε όσα συμβαίνουν, επιφυλάσσει τα καλύτερα για την πολιτιστική μας ατζέντα.

xot_taksidi1

‘’Κι ας είναι μακρύ το ταξίδι…’’: ο τίτλος της φετινής παράστασης του ΧΟΤ, μια παράσταση αφιερωμένη στον αγώνα ατόμων και λαών να βρούνε τη δική τους Ιθάκη σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά. Ένα συγκινητικό ταξίδι στις μνήμες μας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών και δεκάδων μουσικών, θα αγγίξει τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της Ελλάδας αλλά και το αναπόσπαστο αυτό κομμάτι της Κύπρου.

Το ταξίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί επί σκηνής μέσα από 4 ανθρώπους, ο καθένας με τη δική του μοναδική ιστορία..ιστορίες για κακουχίες, για αγώνες που ποτέ πραγματικά δεν τελείωσαν αλλά και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό για όμορφες ιστορίες αγάπης, με τα τραγούδια και τους χορούς του τόπου τους να ξυπνάνε μέσα τους. Παράλληλα, η παράσταση θα αποτελέσει μια σύγχρονη ματιά στο σήμερα, με τους πρόσφυγες να βρίσκονται στο προσκήνιο του κόσμου μας ,θυμίζοντας πως η τέχνη και ο χορός είναι διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου σε δύσκολες στιγμές , με ρόλο ενθαρρυντικό και αφυπνιστικό.

Την ιδέα και τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει η Ραφαέλα Μάνου ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν ο Παναγιώτης Μάνος και η Κάτια-Νανά Μάνου.

Το ραντεβού σε αυτό το μοναδικό ταξίδι συγκινήσεων από τη μεγάλη χορευτική οικογένεια του Χ.Ο.Τ. έρχεται στις 12 Ιουνίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Τρικκαίων …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης