"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Κι όμως, είχαν προειδοποιήσει για το γεφύρι της Πλάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπορεί τώρα όλοι να ανησυχούν και να λυπούνται για το γεφύρι της Πλάκας, αλλά ίσως θα πρέπει να ιδωθούν και οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση.
Διότι, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, από το 2011 (!) προειδοποιούσαν για το γεφύρι και τη διάβρωση που αυτό έιε υποστεί.
Δυστυχώς, φάνηκε ότι κανεί δεν ασχολήθηκα ή, αν ασχολήθηκε, εν το έπραξε εγκαίρως Οπως αναφέρει το ιστολόγιο “Τηλεβόας της Αρτας”:

Σώστε το γεφύρι!!!

– Κραυγή αγωνίας για τη γέφυρα Πλάκας

– Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης λόγω διάβρωσης

του Κώστα Μπατσή
Το μεγαλύτερο μονότοξο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων που βρίσκεται στη θέση Πλάκα του Νομού Ιωαννίνων κινδυνεύει να καταρρεύσει.  
Το μισό πέλμα του δεξιού τμήματος έχει υποστεί διάβρωση που οφείλεται στη ροή του ποταμού Αράχθου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης.. 
gefyra plakasΣυνιστάται η άμεση αποκατάσταση και η επισκευή του καθώς αποτελεί σημαντικό και μοναδικό μνημείο της ιστορίας του τόπου.
Είναι αναγκαία η ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Ηπείρου που και στο παρελθόν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για τη διατήρηση του γεφυριού της Πλάκας.
Στο παρελθόν το ιστορικό μνημείο σώθηκε αφ΄ενός από τη μανία των Γερμανών (παγίδευση ναρκών) και αφ΄ετέρου της υδροηλεκτρικής εκμετάλλευσης (φράγμα) των ημετέρων.
Θα ήταν λοιπόν άδικο τώρα να αφεθεί στην τύχη του, λόγω αμέλειας και αδιαφορίας της Πολιτείας.
gefyra plakas1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης