"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση Κυριακή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα πλαίσια του αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού διημέρου δράσεων σε όλη τη χώρα, στις 17 και 18 Απρίλη, στο οποίο καλούν αριστερές πολιτικές οργανώσεις, και συλλογικότητες, το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή και στα Τρίκαλα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, την Κυριακή 18 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι. Ανήμερα της επετείου της εκτέλεσης των 5 ΕΠΟΝιτών της πόλης μας που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, να ξαναπιάσουμε το νήμα αυτού του αγώνα ενάντια στους σημερινούς φονιάδες των λαών.

  • Την ώρα που η ανθρωπότητα θρηνεί εκατομμύρια και η χώρα μας χιλιάδες νεκρούς από την εγκληματική από το σύστημα διαχείριση της πανδημίας…
  • Τη στιγμή που κλιμακώνεται η αστική-ιμπεριαλιστική επίθεση στους όρους ζωής και δουλειάς σ’ ολόκληρο το κόσμο και η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι έτοιμη να εξαπολύσει με το νέο αντεργατικό της τερατούργημα επίθεση σε 8ωρο, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και ταξικό συνδικαλισμό…
  • Την ώρα που χτυπιέται το δικαίωμα στα παιδιά του λαού να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν και το σύστημα τα προορίζει για φτηνή καύσιμη ύλη σε περίοδο ειρήνης και πολέμου…

Τη στιγμή που εντείνεται η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες οδηγούνται απόσπασμα…

Σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς ολόκληρη η χώρα μας, ορμητήριο πολέμου και “πεδίο βολής φτηνό”, των φονιάδων των λαών. Μακροχρόνιας διάρκειας νέα συμφωνία για τις βάσεις ετοιμάζεται.

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα κι από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, ένας ιδιότυπος στρατός κατοχής αυξάνεται και διευρύνεται, πραγματοποιώντας καθημερινές ασκήσεις σε στεριά, αέρα και θάλασσα, μόνος του ή σε συνεργασία με τα ελληνικά στρατεύματα και τα στρατεύματα άλλων χωρών.

Πρόκειται για πρόβες πολέμου που θα εμπλέξουν το λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής. Ήδη, μια σειρά λαοί γεύονται τι θα πει “ασφάλεια κι ελευθερία” για τα ιμπεριαλιστικά και αστικά αφεντικά. Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Βαλκάνια, Ουκρανία γνώρισαν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον “αέρα της αλλαγής” που κλιμακώνεται 30 χρόνια τώρα και που δεν πρόκειται να κοπάσει, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των ισχυρών.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις-αντιθέσεις έχουν σαν μόνιμη και κύρια πλευρά τον αντιδραστικό ανταγωνισμό ανάμεσα στις δύο εξαρτημένες άρχουσες τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας που, όσο κι αν διαβουλεύονται, προετοιμάζονται για νέους τυχοδιωκτισμούς, η μια σε βάρος της άλλης, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και τα δικά τους κέρδη.

Οι δυο λαοί μας καλούνται να αποδεχτούν τους μεγαλύτερους παγκόσμιους φονιάδες ως δήθεν περιστέρια της ειρήνης, να στοιχηθούν στο άρμα τους και να “ξαναχύσουν το αίμα τους” (όπως δήλωσε κυνικά ο υπουργός άμυνας) για αλλότρια συμφέροντα.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, γιατί ο αμερικάνικος στόχος περικύκλωσης της Ρωσίας και απώθησης της Κίνας μόνο με αίμα μπορεί να επιτευχθεί. Μεγάλη η πρόκληση για τους δύο λαούς που συνεχίζουν, άλλοτε με εξάρσεις και άλλοτε με υφέσεις, την πάλη τους για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό, έχοντας σαν βασικό γνώμονα τη μεταξύ τους φιλία και  αλληλεγγύη.

Παράλληλα με όλα αυτά, μια συνεχής προσπάθεια σκλήρυνσης των συνθηκών στράτευσης καθώς και άλλες αντιδραστικές επιβολές βρίσκονται σε εξέλιξη. Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον ένα χρόνο και σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση των ανδρών στα 18, ενώ έχουν ακουστεί και φωνές για τις γυναίκες. Μετατροπή των σχολείων-σχολών και των χώρων δουλειάς σε χώρους  που κυριαρχούν οι  εντολές, οι διαταγές και οι απαγορεύσεις όλων των ειδών. Ιδεολογική επίθεση στις συνειδήσεις για την αποδοχή ως δήθεν αντικειμενικής της μαύρης πραγματικότητας. Στρατιωτικοί εξοπλισμοί δισεκατομμυρίων ευρώ από αμερικανικά κι ευρωπαϊκά μονοπώλια

τη στιγμή που για κάθε ζήτημα που καλύπτει λαϊκές ανάγκες “δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα”.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες,

Δεν είναι η «μοίρα» μας να ζούμε και να δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Δεν είναι το «ριζικό» μας να μη μπορούμε ν’ ανασάνουμε και να χαρούμε τη ζωή και τη χώρα μας. Δεν είναι νομοτέλεια να οδηγηθούμε στη σφαγή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Έχουμε τη δύναμη να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης, να σφυρηλατήσουμε τη φιλία και την συμπαράσταση ανάμεσα στους λαούς μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας και να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που το σύστημα και οι διαχειριστές του προσπαθούν να επιβάλουν. Να πορευτούμε ξανά και ξανά ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μπορούμε!

  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ
    ΑΠ’ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
  • ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ!

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ

  • – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!

Απρίλης 2021    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης