"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 18/9

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης! Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

8 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και σχεδόν ένα χρόνο από την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης, ένας-ένας αποφυλακίζονται τα ηγετικά της στελέχη, για να συνεχίσουν την τρομοκρατική-εγκληματική δράση τους ενάντια στο λαό ενταγμένοι σε άλλες φασιστικές ομάδες, οργανώσεις και κόμματα. Ήδη τρεις κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ βροχή πέφτουν οι αιτήσεις αναστολής έκτισης των ποινών από τους υπόλοιπους. Η φυλάκισή τους σε λίγα χρόνια θα μοιάζει παρένθεση στην εθνικιστική, ρατσιστική, ναζιστική και φασιστική τους δράση.

Χρήσιμα εργαλεία του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, θα ενώσουν τη δράση τους με μια σειρά φασιστικά μορφώματα που ξεπηδούν σαν δηλητηριώδη μανιτάρια τον τελευταίο χρόνο. Γνωρίζουν ότι το σύστημα τους τροφοδοτεί και τους χρειάζεται για να τρομοκρατούν, να τραμπουκίζουν και να συνεπικουρούν τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες, το λαό και τη νεολαία. Όλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα να ξανασηκώσουν κεφάλι, ποντάροντας σε αντιεμβολιαστικές, σκοταδιστικές, παραθρησκευτικές και συνομωσιολογικές απόψεις που διοχετεύουν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και πως να μη παίρνουν επάνω τους, όταν και ο τρίτος της ακροδεξιάς παρέας του ΛΑ.Ο.Σ. Πλεύρης υπουργοποιείται, μετά τους Γεωργιάδη και Βορίδη; Πως να μη διεκδικούν μεγαλύτερο χώρο, όταν η πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης της Ν.Δ. έχει έντονα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά; Πως να μην αβαντάρονται με κάθε τρόπο, όταν η αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα απαιτεί τη διοχέτευση της οργής του λαού σε ανώδυνα και συμπληρωματικά για το σύστημα κανάλια και ενεργούμενα; Δεν αποτελούν παρά ένα ακόμα όπλο στα χέρια του.

Ο φασισμός παραμένει ως απειλή για το λαό. Τρέφεται από την φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Από την επίσημη αστική πολιτική που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Από το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας από τους Αμερικάνους κι Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Από την παρόξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Από την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Από την χρησιμοποίηση της πανδημίας για το σάρωμα των δικαιωμάτων, των κατακτήσεων και των συλλογικών ελευθεριών του λαού. Από τους διαχωρισμούς, τους αποκλεισμούς, τους εκβιασμούς και τις απαγορεύσεις που επιχειρεί να επιβάλει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική πρέπει να σταθεί όρθιος ο λαός μας. Να οργανωθεί και να παλέψει συλλογικά για τη ζωή και το μέλλον του. Να αντισταθεί και να διεκδικήσει δικαιώματα κι ελευθερίες. Να δημιουργήσει τους όρους αναμέτρησης συνολικά με το σύστημα και την πολιτική του. Να βγει μαζικά και αποφασιστικά στο στίβο του αγώνα, στις συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις και τις απεργίες για όλα όσα του στερούν και του ανήκουν. Να γίνει πρωταγωνιστής των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Είναι σίγουρο πως μόνο με το λαό στο προσκήνιο μπορούν να υπάρξουν καλύτερες μέρες. Να ανακοπεί η επίθεση και να παραμεριστούν όσοι τον θέλουν χειροκροτητή και ψηφοφόρο, για να κρύψουν και τη δική τους συνδρομή στη σημερινή βαρβαρότητα.

Αυτή είναι η διέξοδος που απαιτείται να οικοδομηθεί. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Χτίζοντας το κίνημα σε αντιιμπεριαλιστικήαντικαπιταλιστική και αντισυνδιαχειριστική κατεύθυνση, μπορούν να υπάρξουν νίκες απέναντι στη συστημική καταιγίδα αλλά και να προβάλει η προοπτική της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού. Μόνο έτσι θα τσακιστεί και ο φασισμός!

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση
Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 6:00 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Ο Παύλος Φύσσας ζει, ενάντια στο φασισμό σε αγώνες μας καλεί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης