ΚΚΕ: Εμποδίστε το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία Reviewed by Momizat on . Υγεία και περίθαλψη είναι δικαίωμα όλου του λαού   Απ' την 1η Γενάρη του 2014 θα εφαρμοστεί η καταβολή των 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.  Η ε Υγεία και περίθαλψη είναι δικαίωμα όλου του λαού   Απ' την 1η Γενάρη του 2014 θα εφαρμοστεί η καταβολή των 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.  Η ε Rating: 0

ΚΚΕ: Εμποδίστε το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία

ΚΚΕ: Εμποδίστε το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία

Υγεία και περίθαλψη είναι δικαίωμα όλου του λαού

 

Απ’ την 1η Γενάρη του 2014 θα εφαρμοστεί η καταβολή των 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.  Η επιβολή του χαρατσιού των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία αποδεικνύει ότι το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση περί μη επιβολής νέων μέτρων είναι στάχτη στα μάτια του λαού.

Το χαράτσι των 25ευρώ προβλέπεται, άλλωστε,  από το νόμο  4093/2012 για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε στη Βουλή το Νοέμβρη 2012 και τώρα , πλέον , η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή της καταβολής του. Υπάρχει πλήθος αποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων, που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί και άλλα που είναι προ των πυλών, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Με το μέτρο αυτό, που προστίθεται στα εξοντωτικά χαράτσια, η κυβέρνηση, όχι μόνο βάζει νέα εμπόδια στην υγεία και περίθαλψη του λαού, αλλά θέτει και εκβιαστικά διλήμματα με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Η υγεία, περίθαλψη και νοσηλεία είναι δικαίωμα όλου του λαού και το κράτος έχει την ευθύνη να την εξασφαλίζει δωρεάν και με υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες σε όλους.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι ανάγκη να απορρίψουν τους εκβιασμούς και να οργανώσουν την πάλη τους για να παρεμποδίσουν την υλοποίηση αυτού του απάνθρωπου μέτρου, όπως και άλλων αντίστοιχων που έχουν ήδη ψηφιστεί και θα εφαρμόζονται το ένα μετά το άλλο στο επόμενο διάστημα.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  27/9/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή