ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για την προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα Reviewed by Momizat on . (με αφορμή τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθήνας)   Επίκαιρη Ερώτηση για την προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνη (με αφορμή τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθήνας)   Επίκαιρη Ερώτηση για την προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνη Rating: 0

ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για την προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα

ΚΚΕ:  Επίκαιρη Ερώτηση για την προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα

(με αφορμή τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθήνας)

 

Επίκαιρη Ερώτηση για την προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης τονίζεται:

«Το 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που εδρεύει στη ΓΑΔΑ, με έγγραφο της 6ης Δεκεμβρίου 2013, ζητάει από το Προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθήνας τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που έγινε στις 2/12/2013, καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της απεργιακής επιτροπής της ίδιας ημερομηνίας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το παραπάνω αίτημα γίνεται στο πλαίσιο της με αριθμό Γ13/3352/04-12-2013 παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Πρόκειται για πρωτοφανή και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού, για προκλητική παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων και ποινικοποίησης των αγώνων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιο είναι το περιεχόμενο της παραπάνω εισαγγελικής παραγγελίας και για ποιο λόγο επιλήφθηκε το συγκεκριμένο Τμήμα της Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ.

Τι μέτρα θα λάβουν για να ανακληθεί το παραπάνω έγγραφο και η εισαγγελική παραγγελία, να σταματήσει η παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων.

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ 16/12/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή