ΚΚΕ: Επιμένει στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων η κυβέρνηση Reviewed by Momizat on . Συνεχίζει να επενδύει στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων η κυβέρνηση, για να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα για την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης. Μιλώντ Συνεχίζει να επενδύει στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων η κυβέρνηση, για να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα για την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης. Μιλώντ Rating: 0

ΚΚΕ: Επιμένει στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Επιμένει στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων η κυβέρνηση

Συνεχίζει να επενδύει στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων η κυβέρνηση, για να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα για την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης.

Μιλώντας σε  εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης στη Νέα Υόρκη, πρωθυπουργός  αναφέρθηκε στη δράση της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι τα ηγετικά στελέχη τους έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και η επιρροή τους μειώνεται κατακόρυφα. Όμως για ακόμη μια φορά επιχείρησε να συνδέσει τη δράση αυτού του ναζιστικού μορφώματος με τις αντιδράσεις στα αντιλαϊκά μέτρα, αναφέροντας ότι «υπάρχουν πολύ λιγότερα περιστατικά κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα σήμερα, σε σύγκριση με ένα ή δύο χρόνια πριν». Μάλιστα γενικά και αόριστα μίλησε για «εξτρεμισμό», μία ορολογία που χρησιμοποιείται από την ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν ως τρομοκρατική δράση μορφές πάλης που επιλέγει το λαϊκό κίνημα. Ανασύροντας την πιο χυδαία προπαγάνδα, έβαλε σ’ ένα τσουβάλι τη φασιστική Χρυσή Αυγή και τις πολιτικές – κοινωνικές δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. Τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή, και τις ενώσεις του. Όλους αυτούς τους καταχώρισε κάτω από τον τίτλο «εξτρεμισμός» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και τους νόμους να τους τσακίσει.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβάλλουν λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Δεν πρέπει ο λαός να δείξει καμία ανοχή στη συστηματική προσπάθεια του συστήματος να καλλιεργήσει τη θεωρία των δύο άκρων, τσουβαλιάζοντας την εγκληματική δράση της ΧΑ με την πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και το δικαίωμα του λαού, όταν το αποφασίσει, να επιλέξει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο κοινωνικής εξέλιξης. Δεν πρέπει, επίσης,  να αποπροσανατολιστεί από το δικομματικό καβγά που έχει τα μάτια στραμμένα στις κάλπες και βρίσκεται μακριά από τις αιτίες που γεννούν και εκτρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα. Ο ίδιος ο λαός πρέπει τολμηρά και αποφασιστικά να πάρει επάνω του την υπόθεση της απομόνωσης της Χρυσής Αυγής. Να απαιτήσει τη διαλεύκανση όλων των εγκληματικών ενεργειών. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στο σύστημα που γεννά τους ναζιστές εγκληματίες και τη σάπια ιδεολογία τους.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  04/10/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή