ΚΚΕ: Θα χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Τρικάλων; Reviewed by Momizat on . Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας για τον “Κίνδυνο απώλειας του διδακτικού εξαμήνου, λόγω τεράστιων ελλείψεων διδακτικού προσωπικού, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας για τον “Κίνδυνο απώλειας του διδακτικού εξαμήνου, λόγω τεράστιων ελλείψεων διδακτικού προσωπικού, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ Rating: 0

ΚΚΕ: Θα χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Τρικάλων;

ΚΚΕ: Θα χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Τρικάλων;

Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας για τον “Κίνδυνο απώλειας του διδακτικού εξαμήνου, λόγω τεράστιων ελλείψεων διδακτικού προσωπικού, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα, τα περισσότερα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει παρότι βρισκόμαστε στο Δεκέμβρη, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο Ά εξάμηνο δεν έχει ξεκινήσει το μάθημα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  • Στο Γ’ εξάμηνο δεν έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα τα μαθήματα της Τοπογραφίας & Οικοδομικής ΙΙ
  • Στο Έ εξάμηνο δεν έχουν ξεκινήσει 5 μαθήματα: Μεταλλικές Κατασκευές, Εφαρμοσμένη Γεωματική, Δίκτυα Εγκαταστάσεων Κτιρίων, Γεωτεχνική Μηχανική στις Κατασκευές-Εδαφομηχανική, Στατιστική
  • Στο Ζ’ Εξάμηνο 4 μαθήματα: Σχεδίαση Οικοδομικών Έργων με χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Θεμελιώσεις-Αντιστηρίξεις, Αρχιτεκτονική Παραδοσιακών Κατασκευών, Εφαρμογές Σκυροδέματος με χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Αυτή τη στιγμή στο τμήμα δεν υπηρετούν πάνω από 4 καθηγητές, ενώ για την κάλυψη των ανωτέρω μαθημάτων χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 7! Το Υπουργείο αντί να καλύψει τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες με προσωπικό μόνιμης, σταθερής και αποκλειστικής απασχόλησης, καλύπτει τα συγκεκριμένα μαθήματα (από την ίδρυση του τμήματος το 2009) με έκτακτους καθηγητές (συμβασιούχοι για εξάμηνο ή έτος), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής από όλες διαχρονικά τις Κυβερνήσεις, πολιτική που έχει χαράξει εδώ και χρόνια η ΕΕ, με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, με την αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού με εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χαμηλά αμειβόμενη ή άμισθη εργασία.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε:

  • Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο διδακτικό προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες των σπουδών των φοιτητών.
  • Να μη χαθεί κανένα εξάμηνο σπουδών, να δοθούν οι δυνατότητες διπλών εξεταστικών, Να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα και κανένας φοιτητής να μην αναγκαστεί να καθυστερήσει με τις σπουδές του.

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Ελένη Γερασιμίδου

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή