ΚΚΕ: Κάλπικα επιχειρήματα για την ημερομηνία των εκλογών Reviewed by Momizat on . Σε ψευδεπίγραφα και αβάσιμα επιχειρήματα καταφεύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή της για πραγματοποίηση των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τ Σε ψευδεπίγραφα και αβάσιμα επιχειρήματα καταφεύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή της για πραγματοποίηση των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τ Rating: 0

ΚΚΕ: Κάλπικα επιχειρήματα για την ημερομηνία των εκλογών

ΚΚΕ: Κάλπικα επιχειρήματα για την ημερομηνία των εκλογών

Σε ψευδεπίγραφα και αβάσιμα επιχειρήματα καταφεύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή της για πραγματοποίηση των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με το δεύτερο και όχι τον πρώτο γύρο των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών.

Σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη Εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση θα φέρει σχετική τροπολογία άμεσα στη Βουλή και ισχυρίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει σε αυτήν την επιλογή τάχα για «να περιορίσει την ταλαιπωρία των πολιτών». «Φαντάζεστε» σημειώνει «τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνταν, αν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών με σταυρό προτίμησης για δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε δύο ξεχωριστές κάλπες, προσθέταμε και μια τρίτη για την Ευρωβουλή»…

Στην πραγματικότητα βέβαια, η επιλογή της κυβέρνησης όχι απλά ταλαιπωρεί, αλλά βάζει σοβαρές δυσκολίες σε εκατομμύρια εργαζόμενους, ειδικά ετεροδημότες, που θα αναγκαστούν σε κάθε περίπτωση να πάνε να ψηφίσουν δύο συνεχόμενες Κυριακές, ακόμα και αν δεν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος στους δήμους και τις περιφέρειές τους.

Σχετικά με το θέμα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έχει καταθέσει την καθαρή θέση του ΚΚΕ ότι οι ημερομηνίες των εκλογών «πρέπει να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στην άσκηση του δικαιώματος της ψήφου, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να γίνει στις 25 Μάη, μαζί με τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος για όσους δήμους ή περιφέρειες δεν έχει εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή να γίνει την Κυριακή 1 Ιούνη.

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  02/02/2014
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή