ΚΚΕ: Καΐκης στον Δ. Τρικκαίων, Μπακάση στην αντιπεριφέρεια Reviewed by Momizat on . Με τον Γιώργο Καΐκη θα πορευτεί στα Τρίκαλα και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές το ΚΚΕ, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο τέταρτος κατά σει Με τον Γιώργο Καΐκη θα πορευτεί στα Τρίκαλα και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές το ΚΚΕ, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο τέταρτος κατά σει Rating: 0

ΚΚΕ: Καΐκης στον Δ. Τρικκαίων, Μπακάση στην αντιπεριφέρεια

ΚΚΕ: Καΐκης στον Δ. Τρικκαίων, Μπακάση στην αντιπεριφέρεια

Με τον Γιώργο Καΐκη θα πορευτεί στα Τρίκαλα και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές το ΚΚΕ, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο τέταρτος κατά σειρά επισήμως ανακηρυχθείς υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Τρικκαίων επελέγη, όπως ήταν αναμενόμενο, από το κόμμα, προκειμένου να διεκδικήσει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Ο Γ. Καΐκης

συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για έναν αριστερό – και όχι μόνο – ψηφοφόρο: στέλεχος του κόμματος, αλλά και πλατύς στις αναφορές και αναλύσεις του, με μόρφωση και με αγώνες, με συγκεντρωμένη εμπειρία στα δημοτικά πράγματα, με δυνατότητες να συνολικοποιεί τα ζητήματα και να εστιάζει στο μείζον και το πρωτεύον, είναι μια επιλογή που μπορεί να προσφέρει συνολικώς στον Δήμο. Εξάλλου, η στάση του μέχρι τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνοδευόμενη από το ήθος, έδειξε ότι σαφώς γνωρίζει, πώς να προωθεί τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, χωρίς να απογυμνώνει την ουσία των κάθε φορά ανακυπτόντων ζητημάτων. Κι αν οι παραπάνω γραμμές μοιάζουν μη αποδεκτές, (ως προσωπικές αναφορές) έχει σημασία να υπογραμμιστεί ότι είναι ακριβώς αυτά που λέει ο κόσμος. Φυσικά, για το ΚΚΕ δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική γραμμή, με την έννοια ότι αυτή οδηγεί στη μια ή στην άλλη απόφαση. Αλλά, ενίοτε έχει σημασία και ο τρόπος προώθησης αυτής της άποψης. Εν προκειμένω, πάντως, ο κ. Καΐκης θα διαχειριστεί το υψηλό 13,31% (5.905 ψήφοι) των προηγούμενων εκλογών. Δηλαδή, να εκτιμηθεί από τη ΛΑΣΥ και το ΚΚΕ, ποιο θα είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα, βάσει των όσων έχουν γίνει:

–         σε τοπικό επίπεδο (δημοτική αρχή Λάππα, ξωτικά, ανεργία, δράσεις του ΠΑΜΕ κ.α.)

–         σε εθνικό επίπεδο (μνημόνια και αλλαγή δεδομένων)

Ειδικά για τα ζητήματα του Δήμου, αυτό που κυρίως διακρίνει το ΚΚΕ και τη ΛΑΣΥ, είναι η μη ειδική αναφορά σε κάποια ζητήματα με τον γνωστό επικοινωνιακό τρόπο που έχουμε «συνηθίσει» (με την έννοια της συνεχούς προβολής). Κάτι που ίσως θα έπρεπε να αλλάξει. Από την άλλη, όμως, οι δράσεις του κόμματος (μέσω του ΠΑΜΕ και των άλλων μετωπικών οργανώσεων) έχουν εξειδικευτεί σε πολλά ζητήματα και οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς (υγεία, ΕΒΕ, καταστήματα τις Κυριακές κ.α.). Ετσι, ουσιαστικά το κόμμα επιμένει στην τακτική της συνολικοποίησης της άποψης για τα κάθε φορά ζητήματα (είναι άλλο ζήτημα, αν χρειάζεται περαιτέρω εξειδίκευση και το πώς εκτιμά το κόμμα ότι πρέπει να γίνει αυτή).

 

Αντιπεριφέρεια

Και στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων δεν θα υπάρξει αλλαγή. Όπως το 2010, η κα. Βάσω Μπακάση θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τον νομό. Η κα Μπακάση διαθέτει πολιτική συγκρότηση και έχει ήδη αποτελέσει εγγύηση για τα της υγείας, αφού, ως νοσηλεύτρια εκλεγμένη και στην ΠΟΕΔΗΝ, αποτελεί την αιχμή του δόρατος, είτε από το ΠΑΜΕ, είτε από τον τομέα της Υγείας.  Η κ. Μπακάση, εξάλλου, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέρχεται σε όλα τα καθήκοντα που της ανατίθενται.

 

Στους άλλους Δήμους

Μέχρι στιγμής, το ΚΚΕ δεν ανακοίνωσε τους υποψηφίους στους άλλους τρεις Δήμου του νομού καθώς η χθεσινή εκδήλωση της ΚΕ  του ΚΚΕ με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών» αφορούσε μόνο σε ανακοίνωση υποψηφίων για Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους. Αυτό που υπάρχει προς το παρόν, είναι μόνο φήμες, για το αν η κ. Στεργίου στη Φαρκαδόνα τεθεί ξανά επικεφαλής, κάτι που φαίνεται πιο σίγουρο για τον Δ. Αρμάγο στην Πύλη, ενώ άγνωστο τι θα συμβεί στην Καλαμπάκα, όπου το 2010 είχε τεθεί επικεφαλής ο Θαν. Κώτσιος, ο οποίος παραιτήθηκε δύο χρόνια μετά, για προσωπικούς λόγους.

 

Πολιτικό μήνυμα

 

Μιλώντας στην εκδήλωση ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μια μάχη που θα τη δώσουμε ενιαία, σαν ένας άνθρωπος, χέρι – χέρι, όλοι μαζί, από όποια θέση ταχθούμε ο καθένας. Γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τους δήμους και τις περιφέρειες.

Το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων, στηρίζοντας τις προτάσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας.

Για να μην συρρικνωθούν και καταργηθούν δομές και υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητικά, πολιτιστικά κέντρα, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, τα κέντρα πρόληψης, μονάδες απεξάρτησης, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν και διευρυνθούν.

Θα παλέψουμε για δραστική μείωση με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. Αξιοποίηση των όποιων κοινοτικών κονδυλίων χορηγούνται σήμερα για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, λαϊκών πολιτιστικών, αθλητικών αναγκών.»

 

Στην εκδήλωση ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε  τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφέρειες και τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας τονίζοντας:  «Πρόκειται για αγωνιστές της ζωής, με ενεργό συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από τον επιστημονικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό χώρο, μέσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, τα κινήματα των γυναικών. Αγωνιστές δραστήριοι μέσα στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, μέσα στη Βουλή, παντού όπου μπορούν να προσφέρουν για την ανακούφιση των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της προβολής των αιτημάτων, της οργάνωσης της λαϊκής πάλης».

 

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή