ΚΚΕ: Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό Reviewed by Momizat on . Μια σειρά από πρωτοβουλίες καταδίκης του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού Λαού από το   Ισραηλινό κράτος , αλλά και για την ανάπτυξη της διεθνιστικής αλληλεγ Μια σειρά από πρωτοβουλίες καταδίκης του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού Λαού από το   Ισραηλινό κράτος , αλλά και για την ανάπτυξη της διεθνιστικής αλληλεγ Rating: 0

ΚΚΕ: Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

ΚΚΕ: Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Μια σειρά από πρωτοβουλίες καταδίκης του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού Λαού από το   Ισραηλινό κράτος , αλλά και για την ανάπτυξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό έχει πάρει τις τελευταίες μέρες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν:

•Η συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα

•Η παρέμβαση προς την Ελληνική Κυβέρνηση , μέσω ερώτησης στη Βουλή προς τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, για το πώς τοποθετείται στις εξελίξεις και για την αναγκαιότητα να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.

•Παρέμβαση-τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, στην οποία εξεφρασε την αποφασιστική και εντονότατη καταδίκη του ΚΚΕ ενάντια στην εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

•Κάλεσμα για κοινή ανακοίνωση καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό που έχουν υπογράψει πάνω από 50 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα από διάφορες χώρες σε όλες της ηπείρους.

•Πραγματοποίηση μαζικώνσυλλαλητηρίων και πορείας στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Αθήνα , στο Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

  • Στα Τρίκαλα διοργανώνεται την Παρασκευή το απόγευμα, στις 8μμ, εξόρμηση στο κέντρο της πόλης με σκοπό το μοίρασμα έντυπου υλικού για την ενημέρωση , ευαισθητοποίηση και την έκφραση της αλληλεγγύης του Τρικαλινιού λαού στον Παλαιστινιακό.

Η βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον σε 235 Παλαιστίνιους ,ενώ έχουν τραυματισθεί 1.682 τις μέρες που ακολούθησαν από την πρώτη αεροπορική επιδρομή. Πάνω από από 18.000 οικογένειες έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους.

Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.

Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα:

  • Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ.

 

 

                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

kke_palaistini1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή