"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

ΚΚΕ : Σε ΑντιΚΚΕ αθλιότητες προέβη για ακόμη μια φορά η βουλευτής της ΝΔ Κ.Παπακώστα από το βήμα της Βουλής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μη μπορώντας η κυβέρνηση να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική της και στην Παιδεία, και κυρίως να αντιμετωπίσει το σφυροκόπημα από τους βουλευτές του ΚΚΕ, που ανέδειξαν με συγκεκριμένο και αποκαλυπτικό τρόπο όλα όσα προωθούνται με το αντιεκπαιδευτικό της νομοσχέδιο, προσέφυγε στο γνωστό της καταφύγιο: Τον ωμό αντικομμουνισμό.

         Την αποστολή ανέλαβε και αυτήν τη φορά – είχε «ξαναχτυπήσει» και στη συζήτηση για το αντεργατικό κυβερνητικό έκτρωμα – η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα. Για να υποστηρίξει την ιδιωτική Εκπαίδευση, ανέσυρε από τα σκουπίδια όλες τις σαχλαμάρες που ξερνούσαν διάφορα φασιστοειδή κάθε φορά που έπαιρναν τον λόγο στη Βουλή, μιλώντας για το «πού σπούδασε η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα» και άλλες παρόμοιες αθλιότητες.

Πήρε βέβαια πληρωμένη απάντηση από τον εισηγητή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή: «Είναι τέτοια η ένδεια του πολιτικού λόγου της ΝΔ, που οδηγεί βουλευτές όπως η κα Παπακώστα από τα Τρίκαλα, αντί να απαντάει στην τεκμηριωμένη κριτική του ΚΚΕ, να καταφεύγει για άλλη μια φορά δυστυχώς γι’ αυτήν – το είχε κάνει και για το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη – στη χρεοκοπημένη και από το παρελθόν αντιΚΚΕ αθλιότητα. Διεκδικεί μήπως η κα Παπακώστα τον ρόλο μιας νέας “κουκουεδολόγου”; Δεν το γνωρίζουμε. Καλό θα είναι όμως γι’ αυτήν να διδαχτεί από το παρελθόν και να δει ποια ήταν η κατάληξη που είχαν αυτά τα πρότυπά της, αν έχει τέτοια…».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντικομουνισμός ή η διαρκώς λανθάνουσα αριστερά

    Μετά από τη μελέτη της ομιλίας της βουλευτού του Νομού μας κας Παπακώστα για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, δεν βρήκα καμιά αντικομουνιστική πρακτική, απεναντίας βρήκα μια σειρά ακατανόητων απόψεων από τα στελέχη της αριστεράς και κυρίως από την τοποθέτηση της κας Παπαρήγα την οποία και μόνο θα αναλύσω.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε στην τοποθέτηση του κου Πρωθυπουργού για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ότι είναι βαθύτατα κυνική.
    Ειλικρινά αυτή η αντίληψη περί κυνισμού της οργανωμένης διασύνδεσης του εκπαιδευόμενου με το αντικείμενο της μελλοντικής του εργασίας, εκτός του ότι είναι εντελώς παράλογη, είναι και άκρως αντικομουνιστική.

    Η κα Παπαρήγα θα γνωρίζει ότι η αρχή αυτή εφαρμόστηκε σε όλο το φάσμα της ανάπτυξης στην πρώην Σοβιετική Ένωση, μάλιστα την εξήγγειλε ο ίδιος ο Λένιν. «Στο πρόγραμμα του ΚΚΣΕ το 1919, για το θέμα της Παιδείας στο σημείο 4 αναφέρεται χαρακτηριστικά – Η πραγματοποίηση στενής σύνδεσης της εκπαίδευσης με την κοινωνική – παραγωγική εργασία.»

    Η κοινωνική παραγωγική εργασία σήμερα στη χώρα μας εκφράζεται από την αγορά εργασίας, συνεπώς δεν γίνεται αντιληπτή ή όποια κυνικότητα, εκτός εάν για την κα Παπαρήγα, το εκπαιδεύεται ένας νέος και να βρίσκει εργασία στο αντικείμενο για το οποίο εκπαιδεύτηκε, είναι για την αριστερά κυνισμός.

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης