ΚΚΕ: Τέσσερις μήνες χωρίς ακτινολογικό στο ΚΥ Καλαμπάκας! Reviewed by Momizat on . Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας Συγ Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας Συγ Rating: 0

ΚΚΕ: Τέσσερις μήνες χωρίς ακτινολογικό στο ΚΥ Καλαμπάκας!

ΚΚΕ: Τέσσερις μήνες χωρίς ακτινολογικό στο ΚΥ Καλαμπάκας!

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Μαζί με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και σε γιατρούς (όπως καρδιολόγου, παιδιάτρου, ακτινολόγου, ορθοπεδικού) που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, εδώ και πάνω από 4 μήνες είναι εκτός λειτουργίας και το ακτινολογικό εργαστήριο λόγω βλάβης του ακτινογραφικού μηχανήματος η οποία δεν έχει ακόμη επισκευαστεί.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους για την υγεία και προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί όλο το δήμο Καλαμπάκας με πληθυσμό άνω των 20.000 και πολλές ορεινές κοινότητες που απέχουν μεγάλες αποστάσεις από την Καλαμπάκα. Ταυτόχρονα η περιοχή της Καλαμπάκας δέχεται και την επίσκεψη χιλιάδων τουριστών και παραθεριστών, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Το ήδη λεηλατημένο εισόδημα των κατοίκων της περιοχής επιβαρύνεται ακόμα παραπέρα, με πρόσθετα έξοδα και οι ίδιοι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς είναι αναγκασμένοι είτε να μετακινούνται στα Τρίκαλα, είτε να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας για υπηρεσίες υγείας που θα έπρεπε να καλύπτονται και να παρέχονται δωρεάν. Γι’ αυτούς τους λόγους κρίνεται αναγκαία η απρόσκοπτη λειτουργία του.

 

  • ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε άμεσα:
  • Να λειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας
  • Καθώς και να στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.»

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Ελένη Γερασιμίδου

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή