ΚΚΕ: Τα χαράτσια στην υγεία δεν αποτελούν «αλληλεγγύη» για τους ανασφάλιστους Reviewed by Momizat on . Οργή και έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νέο χαράτσι των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ)  , τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρ Οργή και έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νέο χαράτσι των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ)  , τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρ Rating: 0

ΚΚΕ: Τα χαράτσια στην υγεία δεν αποτελούν «αλληλεγγύη» για τους ανασφάλιστους

ΚΚΕ: Τα χαράτσια στην υγεία δεν αποτελούν «αλληλεγγύη» για τους ανασφάλιστους

Οργή και έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νέο χαράτσι των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ)  , τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.  Η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει την υποχρέωση του κράτους για παροχή σε όλους υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ασφαλισμένους , οι οποίοι  έχουν ήδη πληρώσει για τις υπηρεσίες αυτές, μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία τους.

Η επιβολή του νέου  χαρατσιού των 5ευρώ για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ αναδεικνύει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία, αλλά και συνολικά δεν έχουν τελειωμό. Αναδεικνύει ότι το δόγμα της συγκυβέρνησης & Ευρωπαικής ΄Ένωσης  είναι Υγεία επί πληρωμή. Την εμπέδωση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας έχει αναλάβει η ηγεσία του  υπουργείου υγείας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι το 5ευρω θα καλύπτει την εξέταση των ανασφάλιστων, επιβεβαιώνουν κυνικά ότι στην υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να ανακουφισθούν τάχα οι πάμφτωχοι. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι είναι θύματα της ίδιας πολιτικής, των συνεχόμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Η φοροληστεία, η ακρίβεια και τα χαράτσια δεν αφήνουν κανέναν έξω. Πρόκειται για μια ακόμη άθλια απόφαση  της κυβέρνησης που γίνεται στο όνομα των ανασφάλιστων.

Οι υποτιθέμενες «ενστάσεις»  του ΠΑΣΟΚ για το νέο χαράτσι  γίνονται  μπροστά στο φόβο  των λαϊκών αντιδράσεων και του πολιτικού κόστους. Το ΠΑΣΟΚ  δε διαφωνεί επί της ουσίας, αλλά ζητά να μην εφαρμοσθεί σε όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων. Το σκηνικό φαντάζει σαν έργο επαναλαμβανόμενο, με κάποιον υπουργό να αναγγέλλει μέτρα, το ΠΑΣΟΚ να θέτει προϋποθέσεις για το πολιτικό κόστος και τελικά με μικροαλλαγές τα μέτρα να εφαρμόζονται.

Τα χαράτσια στην υγεία δεν αποτελούν “αλληλεγγύη” για τους ανασφάλιστους, αλλά υποκαθιστούν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η μείωση των κρατικών δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποσκοπεί στην εξοικονόμηση ποσών από το κράτος, προκειμένου να εξασφαλίσει τα παντός είδους κίνητρα(επιδοτήσεις , φοροαπαλλαγές-φοροελαφρύνσεις)  για να στηριχτούν  οι επιχειρηματικοί όμιλοι του χώρου . Ωφελημένοι θα είναι για ακόμη μια φορά οι επιχειρηματίες του χώρου σε βάρος των ασθενών και των ασφαλισμένων.

Γι’ αυτό και ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί αυτόν τον εμπαιγμό. Να διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των χαρατσιών στην υγεία. Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γι’ αυτό η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή της πρέπει να είναι καθολικό δικαίωμα.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 04/3/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας