ΚΚΕ: Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δείχνει τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής Reviewed by Momizat on . Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτυπώνει τη συνέχιση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου, στο πλαίσιο της ΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτυπώνει τη συνέχιση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου, στο πλαίσιο της ΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των Rating: 0

ΚΚΕ: Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δείχνει τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής

ΚΚΕ: Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δείχνει τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής

Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτυπώνει τη συνέχιση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου, στο πλαίσιο της ΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Είναι μέτρα διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων ομίλων με βασική προτεραιότητα την πολιτική φθηνότερης εργατικής δύναμης, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική στήριξης της «ενεργητικής απασχόλησης», δηλαδή την τσάμπα εργασία των ανέργων για το κεφάλαιο.

Μόνο μέσα στο 2014, η εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί αλλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, μεταφράζεται σε πρόσθετη αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων που υπερβαίνει τα 6 δις ευρώ.

Η πρόσφατη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3% ισοδυναμεί με χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων με περίπου 500 εκ ευρώ κάθε χρόνο, όσο δηλαδή το περίφημο κοινωνικό μέρισμα που αποδίδεται εφάπαξ.

Συγχρόνως, το μεσοπρόθεσμο προετοιμάζει νέα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα με την επίκληση του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015-2016 που προσεγγίζει τα 3 δις ευρώ.

 

 

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας