ΚΚΕ Τρικάλων : Το πιο σύντομο και «κρύο»  ανέκδοτο της περιόδου , η «δίκαιη ανάπτυξη». Reviewed by Momizat on .   Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη», που δήθεν θα προστατεύει και τις επενδύσεις – κέρδη του κεφαλαίου και τα δικαιώματα των εργαζ   Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη», που δήθεν θα προστατεύει και τις επενδύσεις – κέρδη του κεφαλαίου και τα δικαιώματα των εργαζ Rating: 0

ΚΚΕ Τρικάλων : Το πιο σύντομο και «κρύο»  ανέκδοτο της περιόδου , η «δίκαιη ανάπτυξη».

KKE

 

Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη», που δήθεν θα προστατεύει και τις επενδύσεις – κέρδη του κεφαλαίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της περιόδου. Μόνο που δεν προκαλεί γέλιο.

Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να εξωραΐσει τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει και να κρύψει αυτά που προωθεί για το επόμενο διάστημα, όσο κι αν προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το δικό του μοντέλο ανάπτυξης είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ίδια η σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο λαός, τον διαψεύδει καθημερινά.

Άλλωστε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατήργησε κανένα αντιλαϊκό μέτρο απ’ αυτά που υλοποίησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά προσέθεσε και νέα.

Η ανάπτυξη που υπόσχεται οικοδομείται με τα ίδια υλικά: Για το λαό συνεχής φοροαφαίμαξη, ανεργία, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τσάκισμα εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ενώ για το κεφάλαιο εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, χαριστικές ρυθμίσεις, όπως αυτά που περιέχει ο αναπτυξιακός νόμος.

Συνεπώς, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη υπόσχεται η κυβέρνηση, που ακόμη κι αν επιτευχθεί, αυτό θα γίνει μέσω της δικής του ισοπέδωσης. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και να ψηφιστούν ακόμη περισσότερα, όπως αυτά που προετοιμάζονται για εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης ή αυτά που περιέχονται στο λεγόμενο «αυτόματο κόφτη».

Οι επενδύσεις θα πατήσουν πάνω στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, τα ισοπεδωμένα δικαιώματα, τον εκτοπισμό μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Θα γίνουν με κριτήριο το μέγιστο δυνατό κέρδος του επενδυτή κι όχι τις λαϊκές ανάγκες και την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Δε θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας. Οι επενδυτές θα απαιτήσουν σιωπή νεκροταφείου και υποταγή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Καμιά αναμονή, καμιά εμπιστοσύνη στα νέα ψέματα της κυβέρνησης. Η ανάκτηση των απωλειών του λαού, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών προϋποθέτει αμφισβήτηση, σύγκρουση με τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης που υπηρετούν και η σημερινή κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  17/6/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή