"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΚΚΕ Τρικάλων : Eτοιμάζει «περιτύλιγμα» η Κυβέρνηση που θα σώζει τα προσχήματα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

KKE
Το έδαφος για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα περιέχει παλαιές και νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, στρώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την «άρση του αδιεξόδου».Εντός της ημέρας η κυβέρνηση θα καταθέσει στο Eurogroup αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως προκύπτει κι από δηλώσεις αλλά και διαρροές κυβερνητικών παραγόντων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει την υπογραφή νέας συμφωνίας με την ΕΕ και τους δανειστές, αλλά επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το όλο θέμα προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις. Θέλει να απαλειφθούν οι λέξεις «μνημόνιο» και «τρόικα» από μια νέα συμφωνία, ενώ δέχεται την ουσία που είναι η συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» που θα είναι σε βάρος του λαού όπως άλλωστε διαφάνηκε και από το «κείμενο Μοσκοβισί» που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γ.Βαρουφάκης. Το αίτημα της παράτασης θα βασίζεται στις κατευθύνσεις του λεγόμενου «εγγράφου Μοσκοβισί».
Καταφεύγοντας σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, η συγκυβέρνηση υποστηρίζει ότι η παράταση θα αφορά στη δανειακή σύμβαση και όχι το μνημόνιο. Στην πραγματικότητα το μνημόνιο αποτελεί εξειδίκευση των όρων της δανειακής σύμβασης, δηλαδή δεν μπορεί να διαχωριστεί. Δανειακή σύμβαση και μνημόνιο αποτελούν ένα ενιαίο αντιλαϊκό πακέτο.
Παράταση της δανειακής σύμβασης, σημαίνει και παράταση του μνημονίου.
Το ίδιο το κείμενο της τρέχουσας δανειακής σύμβασης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ψηφίστηκε στη Βουλή στις 12/2/2012 και παρατάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι τις 28 Φλεβάρη 2015) υπογραμμίζει ότι «η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο».
Όπως και η πρώτη δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε το 2010 ανέφερε ότι η «χρηματοδοτική ενίσχυση» παρέχεται «υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Μνημονίου Συνεργασίας» και ότι «τα Μέρη που συμβάλλονται στην παρούσα Σύμβαση αναγνωρίζουν και αποδέχονται την ύπαρξη και τους όρους του Μνημονίου Συνεννόησης ως αυτό τροποποιείται, συμπληρώνεται ή ενημερώνεται κατά καιρούς».
Επίσης, η τρέχουσα δανειακή σύμβαση, η οποία πηγαίνει προς νέα παράταση μετά από το αναμενόμενο αίτημα της συγκυβέρνησης, προβλέπει επίσης, ανάμεσα σε άλλα:
— Ρητή παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης από κάθε ασυλία για τα περιουσιακά στοιχεία.
— Ειδικές νομικές ρήτρες, για το καθεστώς «ετεροδικίας». Για τις τυχόν «διαφορές» που μπορεί και να τους προκύψουν μελλοντικά, θα αποφασίζει κατ’ αρχήν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με το «χρηματιστηριακό δίκαιο»…
— Η επίλυση τυχόν διαφορών «διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο» και θα «υπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου».
Οι εξελίξεις από τις διαπραγματεύσεις και τις συζητήσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ – Ευρωζώνης αποδεικνύουν ότι ο προεκλογικός και μετεκλογικός καβγάς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δεν αφορούσε την ουσία για το λαό, αλλά περισσότερο τους τίτλους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ έδωσε βάρος στη σημειολογία της “εγκατάλειψης του μνημονίου και της τρόικας”, στην πραγματικότητα αποδέχεται πλήρως την ουσία των προηγούμενων δεσμεύσεων προς την Ευρωζώνη, τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που είναι σε βάρος του λαού.
Οι συζητήσεις και ο θόρυβος που προκαλείται από όλες αυτές τις διεργασίες δεν πρέπει πλέον να συνεχίζει να δημιουργεί στο λαό την απατηλή εντύπωση ότι δήθεν οι μεταρρυθμίσεις αυτές να μπορούν αποβούν προς όφελός του. . Όφελος θα έχουν μόνο το κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και οι αντιδραστικοί θεσμοί της.
Ο λαός, το λαϊκό κίνημα ας επαγρυπνούν!.

ΤΡΙΚΑΛΑ 18/02/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης