ΚΚΠΤ: Σεμινάριο και για νηπιαγωγούς Reviewed by Momizat on . Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης», σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής και τον Υπεύθυνο Σχολικώ Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης», σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής και τον Υπεύθυνο Σχολικώ Rating: 0

ΚΚΠΤ: Σεμινάριο και για νηπιαγωγούς

ΚΚΠΤ: Σεμινάριο και για νηπιαγωγούς

Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης», σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει  τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για νηπιαγωγούς με θέμα την ψυχική υγεία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση του ρόλου των νηπιαγωγών, που λειτουργούν ως βασικοί διαμορφωτές στάσεων και αποτελούν τους πρώτους σημαντικούς ενήλικες μετά τους γονείς.

Η μεθοδολογία του σεμιναρίου βασίζεται σε  βιωματικές τεχνικές ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και γνωριμία και εξοικείωση με το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης και αγωγής υγείας «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο». Πρόκειται για ένα δομημένο υλικό, με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στους νηπιαγωγούς τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία.

Οι ημέρες και οι ώρες που έχουν οριστεί είναι οι εξής: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 16.30-19.30, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 16.30-19.30, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 16.30-19.30

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος ( 20 άτομα ) εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου  θα δοθεί στους νηπιαγωγούς βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό σε όσους εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά 08:00 – 14:00μ.μ στα τηλ. 2431 0 46484 & 2431 0 75555

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή