“Κλασικός” και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου Reviewed by Momizat on . Ούτε μια πρωτότυπη ιδέα, ούτε μια πρωτότυπη εκδήλωση και φέτος, για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου. Κάτι ξεχωριστό σε χωριά, σε γειτονιές, σε σχολεία (πλ Ούτε μια πρωτότυπη ιδέα, ούτε μια πρωτότυπη εκδήλωση και φέτος, για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου. Κάτι ξεχωριστό σε χωριά, σε γειτονιές, σε σχολεία (πλ Rating: 0

“Κλασικός” και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου

“Κλασικός” και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου

Ούτε μια πρωτότυπη ιδέα, ούτε μια πρωτότυπη εκδήλωση και φέτος, για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου. Κάτι ξεχωριστό σε χωριά, σε γειτονιές, σε σχολεία (πλην των τυπικών ομιλιών). Μια εκφήλωση με φωτογραφικό υλικό, μια προβολή ντοκιμαντέρ, μια συλλογή αντικειμένων, μια σαφής ανάδειξη του φασισμού και των δεινών που προκάλεσε και στη χώρα μας και στον νομό μας, με τόσα καμμένα χωριά… Τϊποτα… Τα κλασικά και τυπικά: ομιλία στους υπαλλήλους της τέως Νομαρχίας, καταθέσεις στεφάνων, δοξολογία. Εντελώς τυπικά όλα… Και μετά διαμαρτύρονται όλοι, γιατί η νεολαία δεν ξέρει τι τιμούμε…

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα εορτασμού για την 73η επέτειο του ΟΧΙ, που έχει καταρτίσει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων περιλαμβάνει, στις 11 π.μ. προσκύνημα των μαθητών των σχολείων στο Ηρώον πεσόντων στη ΣΜΥ, ενώ στεφάνια θα καταθέσουν το ΤΕΦΑΑ, σπουδαστές του ΤΕΙ, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών νοσηλευτών του υπουργείου Υγείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Ομιλίες θα γίνουν σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις 12.30 μ.μ. θα μιλήσει στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων η κ. Αναστασία Παπαβασιλείου, φιλόλογος του 4ου Λυκείου Τρικάλων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Μαριάννα Αποστόλου, διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση που θα αναπεμφθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκη και Σταγών κ.κ. Αλέξιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον Πεσόντων της ΣΜΥ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 12 το μεσημέρι με την καθιερωμένη παρέλαση μπροστά από τους επισήμους στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας