"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

«Κλείδωσε» από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο πρόσωπο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, κατέληξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Δημήτρης Κουρέτας έλαβε την έγκριση από το Πασοκ  ώστε να δημιουργήσει έναν ευρύτερο συνδυασμό, ο οποίος θα λάβει τη στήριξη του κόμματος.

Στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού κ. Κουρέτα καταλήγει και ο ΣΥΡΙΖΑ  με σκοπό το κατέβασμα μίας κοινής υποψηφιότητας, που θα απευθύνεται τόσο στο Κέντρο, όσο και στην οικολογία, αλλά και τα κινήματα. Η ανακοίνωση του Συριζα αναμένεται την Παρασκευή.

Το βιογραφικό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη.

Σήμερα είναι Καθηγητής ΦυσιολογίαςZωικών Oργανισμών και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Εχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.

Είναι εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘ Food for life’ για την περίοδο 2007-2013. Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής ( editorial board) του ανεγνωρισμένου περιοδικού στον κόσμο στο χώρο της διατροφικής τοξικολογίαςFood and Chemical Toxicology.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από το 2000. Το 2007 εξέδωσε βιβλίο με τίτλο ‘Η επιλογή της χρυσής τομής-άρθρα για την βιοτεχνολογία και την κοινωνία’ από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Ήταν γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας 2011-2012 και τώρα μέλος του συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που εχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα και έχει έδρα στη Νέα Υόρκη.

Έχει λάβει αρκετά βραβεία από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δουλειά του στον τομέα των καινοτόμων τροφίμων.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Έτσι θα πάει άπατη και η Θεσσαλία και θα φύγει όλος ο νέος και παραγωγικός και θα μείνουν εδώ οι κομματάρχες οι καφενόβιοι και τα παράσιτα να μαλώνουν μεταξύ τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης