Αδειασαν νύχτα τα Sprider Stores Reviewed by Momizat on . Νύχτα, μετά το κλείσιμο του καταστήματος, περί τις 11 το βράδυ και μετά, άδειασε το κατάστημα Sprider Stores στα Τρίκαλα. Οχημα μεταφορικής εταιρίας ήταν σταθμε Νύχτα, μετά το κλείσιμο του καταστήματος, περί τις 11 το βράδυ και μετά, άδειασε το κατάστημα Sprider Stores στα Τρίκαλα. Οχημα μεταφορικής εταιρίας ήταν σταθμε Rating: 0

Αδειασαν νύχτα τα Sprider Stores

Αδειασαν νύχτα τα Sprider Stores

Νύχτα, μετά το κλείσιμο του καταστήματος, περί τις 11 το βράδυ και μετά, άδειασε το κατάστημα Sprider Stores στα Τρίκαλα. Οχημα μεταφορικής εταιρίας ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα επί της οδού Β. Τσιτσάνη και, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, τουλάχιστον ο πρώτος όροφος έχει αδειάσει από εμπόρευμα. Επίσης στην πόρτα έχει κολληθεί σημείωμα με ευχαριστίες στους πελάτες.
sprider1Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αναστάτωση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι, αφού απλώς τους ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου δεν θα πάνε για δουλειά. Ομως, δεν τους έχει ανακοινωθεί κάτι για απόλυση, αποζsprider3ημίωση, ταμείο ανεργίας, οπότε ανησυχούν.
Βεβαίως, περιπλέκονται τα πράγματα, καθώς η εταιρία εισήχθη στο καθεστώς του άρθρου 99. Από την άλλη, η υπαγωγή σε αυτό το καθεστώς, δεν σημαίνει ότι η εταιρία παύει να υπάρχει. Αναμένεται, λοιπόν, ο γνωστός Γολγοθάς για τους εργααζόμενους σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ενδεχομένως να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, για να συζητήσουν και να δουν, τι μπορούν να κάνουν και τι ισχύει για την περίπτωσή τους.

Θανάσης Μιχαλάκης

Η ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας

Αναστέλλεται από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται παράλληλα ότι “η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας η προαναφερθείσα εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος μιας γόνιμης και επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας 30 και πλέον ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία, βασισμένη σε ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης, επεκτάθηκε σημαντικά στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες ένδυσής και υπόδησης των νοικοκυριών κάθε χώρας.

“Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής της διαδρομής, η Sprider Stores υπήρξε υπεύθυνο μέλος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και δυναμικό κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας. Δημιούργησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, επένδυσε εκατομμύρια ευρώ σε υποδομές και καταστήματα, πλήρωσε φόρους και συνεισέφερε ευρύτερα στην οικονομία τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο” αναφέρεται χαρακτηριστικά. Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, προχώρησαν στη διεξοδική μελέτη και διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης που θα μπορούσε να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας αλλά και η ουσιαστική άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες”.

“Έχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσουμε ουσιαστικά το δίκτυο πωλήσεων μας, αλλά και το κόστος λειτουργίας μας, διαθέταμε όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Δυστυχώς η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους” σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα ότι “σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ευρύτερη εταιρική οικογένεια της Sprider Stores, η εταιρεία θα εστιάσει όλες της τις προσπάθειες και θα συμπράξει με κάθε τρόπο, στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό”.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες από πλευράς ρευστότητας, η Sprider Stores θα παραμείνει  ένας υπεύθυνος φορέας και θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται στα πρότυπα υψηλής αξιοπιστίας και επιχειρηματικής ηθικής που την χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια, τιμώντας όσο είναι εφικτό τις υποχρεώσεις της.  Προς το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ’ όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει.

“Έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για πάνω από 3 δεκαετίες, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα ανώτατα και ανώτερα διοικητικά στελέχη αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της Sprider Stores, αισθάνονται υπερήφανοι για την πορεία της εταιρείας και για την ανάδειξή της στην μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ανεξάρτητα από τους συγκυριακούς παράγοντες που στάθηκαν εμπόδιο στη λειτουργία της, τα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που εμπιστεύτηκαν το όνομα Sprider Stores όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της επιτυχίας της εταιρείας.” καταλήγει η ανακοίνωση.

Με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας για τα μεγέθη α΄ εξαμήνου,την 31η Αυγούστου 2013 ο Όμιλος λειτουργούσε ένα δίκτυο πωλήσεων που απαρτιζόταν από 48 σημεία πώλησης, εκ των οποίων 44 στην Ελλάδα, 3 στην Ρουμανία και 1 στην Βουλγαρία.
Για το α΄ εξάμηνο ο όμιλος ανακοίνωσε  ζημιές (σε επίπεδο μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 25,227 εκατ. ευρώ) και κάμψη 45,8% στις πωλήσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 22,36 εκατ. ευρώ, με τις συνολικές υποχρεώσεις να ανέρχονται σε 96,8 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία (όπως και η Χατζηιωάννου) είχε υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, την οποία απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπως είχε γίνει γνωστό στις 23 Απριλίου. Στη συνέχεια η εταιρεία κατέθεση έφεση, η οποία και έγινε δεκτή από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

(Πηγή capital.gr)

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή