Κλείνουν οι Αγορές Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες Reviewed by Momizat on . Δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων Αγορών Καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, που δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο καταστροφικής οικονομικής κρίσης στη χώρα μας απ Δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων Αγορών Καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, που δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο καταστροφικής οικονομικής κρίσης στη χώρα μας απ Rating: 0

Κλείνουν οι Αγορές Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες

Κλείνουν οι Αγορές Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες

Δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων Αγορών Καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, που δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο καταστροφικής οικονομικής κρίσης στη χώρα μας από αυτόνομα κοινωνικά κινήματα για τη στήριξη καταναλωτών και Ελλήνων παραγωγών, σήμερα, εν έτι 2021, η κυβέρνηση βάζει τίτλους τέλους.

Η ψήφιση του νόμου 4849 (ΦΕΚ Α 207/5.11.2021), περί αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, καταργεί τον γνωστό θεσμό και από τον νέο χρόνο κλείνει τις πύλες όλων των Αγορών Καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, που διατηρούνται μέχρι και σήμερα από εθελοντικά κινήματα, όπως και αυτή της Λάρισας, την οποία λειτουργούν από το 2012 οι «Ενεργοί Πολίτες».

Εξέλιξη η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.

Δεκάδες εθελοντικά κινήματα, πολίτες και παραγωγοί καταγγέλλουν ότι η αλληλεγγύη δέχεται ισχυρό χτύπημα, καθώς ο νόμος πλήττει τα οικονομικά αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Ζητούν τη συνέχιση του θεσμού με την κατάργηση του άρθρου 42 του νέου νόμου.

Απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα τους και σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταγγελίες και έκδοση ψηφισμάτων, τα οποία θα καταθέσουν σε υπουργούς, βουλευτές αλλά και σε τοπικές αρχές, κάθε περιφέρειας και δήμου όπου δραστηριοποιούνται.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή