"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Κλείνουν τα κέντρα κράτησης μετά την αυτοκτονία μετανάστη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το κλείσιμο όλων των κέντρων κράτησης μεταναστών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης κατά την επίσκεψη του στην Αμυγδαλέζα μετά την αυτοκτονία νεαρού μετανάστη.

“Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες”, είπε ο κ. Πανούσης λέγοντας πως πλέον θα υπάρξουν “κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα ζητώντας να αποτραπεί άλλη αυτοκτονία με τον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι ασθενείς, οι αιτούντες άσυλο και να τεθεί το θέμα των ανηλίκων καθώς χρειάζεται να δημιουργηθούν δομές υποδοχές.

Και κατέληξε στο να ισχύσει η δέσμευση της κυβέρνησης να κλείσει το κέντρο κράτησης.

Εικόνες μέσα από το κέντρο κράτησης (Πηγή: Δρομογράφος)
https://www.youtube.com/watch?v=xmlzb_EVqTw

Η αυτοκτονία – σοκ του μετανάστη

Τη νύχτα της Παρασκευής ένας άνδρας 28 χρονών Πακιστανικής υπηκοότητας κρεμάστηκε με πετσέτα, την οποία είχε κάνει βρόγχο. Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή  μέσα σε κοντέινερ, όπου κρατείτο, την πρώτη μέρα της μεταγωγής του στο Κέντρο Κράτησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, δεδομένου ότι από την αυτοψία και την ιατροδικαστική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις, ή άλλα στοιχεία, που να οδηγούν σε διαφορετική εκδοχή.

Ωστόσο, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νεκροτομία και θα γίνει και τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να αποκλειστεί και επισήμως οποιαδήποτε πιθανότητα πέρα από την αυτοκτονία.

Τον νεαρό αλλοδαπό βρήκαν νεκρό περί τις 20:00, συγκρατούμενοι του και φώναξαν τους αστυνομικούς που φρουρούν το κέντρο, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης