"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

«Κλειδί» για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα Παπανδρέου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δείτε τις πιθανές έδρες των κομμάτων με βάση τα αποτελέσματα των exit polls – Αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΚΙΔΗΣΟ για την είσοδο στη Βουλή

Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, με βάση τις εκτιμήσεις των exit polls, που προβλέπουν επτακομματική σύνθεση της επόμενης Βουλής, ο νικητής των εκλογών αναμένεται να καταλάβει 153 έδρες.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη και το ποσοστό του κόμματος του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι πάνω από 37,5%, όπως διαφαίνεται από το μέσο όρο της εκτίμησης για τη δύναμη στην οποία μπορεί να φθάσει, τότε στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κλειδώσει» την αυτοδυναμία, εάν δεν υπερβεί τελικώς το 3% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αν συνολικά τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή συγκεντρώσουν ποσοστό της τάξης του 9%.

Αντιθέτως, αν το κόμμα Παπανδρέου καταφέρει να υπερβεί το «πλαφόν», τότε, με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή με 37,5%, η πιθανή κοινοβουλευτική δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί μεταξύ 149 και 150.

Με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. εκτός Βουλής η ΝΔ θα εκλέξει 68 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 21 έδρες, το Ποτάμι 18 με 19 έδρες, το ΚΚΕ 15, το ΠΑΣΟΚ 13 και οι ΑΝ.ΕΛ. 11.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης