«Κλειδί» για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα Παπανδρέου Reviewed by Momizat on . Δείτε τις πιθανές έδρες των κομμάτων με βάση τα αποτελέσματα των exit polls - Αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΚΙΔΗΣΟ για την είσοδο στη Βουλή Αγγίζει την Δείτε τις πιθανές έδρες των κομμάτων με βάση τα αποτελέσματα των exit polls - Αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΚΙΔΗΣΟ για την είσοδο στη Βουλή Αγγίζει την Rating: 0

«Κλειδί» για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα Παπανδρέου

«Κλειδί» για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα Παπανδρέου

Δείτε τις πιθανές έδρες των κομμάτων με βάση τα αποτελέσματα των exit polls – Αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΚΙΔΗΣΟ για την είσοδο στη Βουλή

Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, με βάση τις εκτιμήσεις των exit polls, που προβλέπουν επτακομματική σύνθεση της επόμενης Βουλής, ο νικητής των εκλογών αναμένεται να καταλάβει 153 έδρες.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη και το ποσοστό του κόμματος του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι πάνω από 37,5%, όπως διαφαίνεται από το μέσο όρο της εκτίμησης για τη δύναμη στην οποία μπορεί να φθάσει, τότε στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κλειδώσει» την αυτοδυναμία, εάν δεν υπερβεί τελικώς το 3% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αν συνολικά τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή συγκεντρώσουν ποσοστό της τάξης του 9%.

Αντιθέτως, αν το κόμμα Παπανδρέου καταφέρει να υπερβεί το «πλαφόν», τότε, με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή με 37,5%, η πιθανή κοινοβουλευτική δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί μεταξύ 149 και 150.

Με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. εκτός Βουλής η ΝΔ θα εκλέξει 68 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 21 έδρες, το Ποτάμι 18 με 19 έδρες, το ΚΚΕ 15, το ΠΑΣΟΚ 13 και οι ΑΝ.ΕΛ. 11.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή