"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

«Κλειδώνει» το Μηχανογραφικό Δελτίο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο ημέρες απέμειναν για την οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι έως αυτή την Παρασκευή 8 Ιουλίου και οι υποψήφιοι θα πρέπει μέσα στις  μέσα στις επόμενες ώρες να έχουν αποφασίσει- εάν δε το έχουν πράξει ήδη- ποιες σχολές θα δηλώσουν.

Επίσης, από σήμερα θα χορηγούνται βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους υποψηφίους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.. Συγκεκριμένα, για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 θα χορηγηθεί Βεβαίωση συμμετοχής που θα περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων ανά Επιστημονικό Πεδίο.

Παράλληλα, έχοντας ως βασικό στόχο την στήριξη των παιδιών και σε μια προσπάθεια να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία χρειαστεί τα Λύκεια στο Νομό θα είναι ανοικτά από σήμερα ως και την Παρασκευή, παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή ή του αναπληρωτή αυτών και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου. Αυτές τις δύο ημέρες οι αρμόδιοι θα μπορούν να επιτρέψουν στους υποψηφίους να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν το έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο .

 

Οδηγίες για το Μηχανογραφικό 2016

Οπως έχει γνωστοποιηθεί, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μηχανογραφικό Δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί , όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Μηχανογραφικό Δελτίο μπορούν να υποβάλουν, όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2016, είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό σύστημα και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο, όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2014 ή 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης