“Κλικ” στα (λειψά) δικαιώματα των παιδιών Reviewed by Momizat on . Μια έκθεση φωτογραφίας συνήθως αποτυπώνει στιγμές. Η συγκεκριμένη, όμως, στον μύλο Ματσόπουλου, με πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας, είναι μια στιγμή που δημ Μια έκθεση φωτογραφίας συνήθως αποτυπώνει στιγμές. Η συγκεκριμένη, όμως, στον μύλο Ματσόπουλου, με πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας, είναι μια στιγμή που δημ Rating: 0

“Κλικ” στα (λειψά) δικαιώματα των παιδιών

“Κλικ” στα (λειψά) δικαιώματα των παιδιών

Μια έκθεση φωτογραφίας συνήθως αποτυπώνει στιγμές. Η συγκεκριμένη, όμως, στον μύλο Ματσόπουλου, με πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας, είναι μια στιγμή που δημιουργεί συναισθήματα και, ίσως, οδηγήσει σε δράση όσων ευαισθητοποιηθούν. Πρόκειται την έκθεση με τίτλο «Τα δικαιώματα των παιδιών», του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας  «Ειρήνη είναι».

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το Ελληνικό Γραφείο του διεθνούς οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της FIAP (Διεθνής Φωτογραφικός Οργανισμός) και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας.

Δηλαδή, αποτυπώνονται πάμπολλες στιγμές μιας σαφής κατάστασης: της απουσίας δικαιωμάτων. Εικόνες από μια ζωή που ξέρουμε (πιθανώς) ότι υπάρχει, αλλά δεν κάνουμε κάτι για αυτή. Συνήθως, την αγνοούμε επιδεικτικά. Γι’ αυτό και είναι σημαντική η έκθεση: δείχνει όσα δεν θέλουμε να δούμε.

Το βράδυ της Πέμπτης τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν, παρουσία αρχών της πόλης Εκ μέρους της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων προλόγισε ο κ. Θανάσης Σπανιάς και εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας. Για το «Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη», ο καλλιτεχνικός Δ/ντης κ. Στέλιος Καραγιώργος και για το Δημοτικό Θέατρο, ο πρόεδρος κ. Τάσος Κατσιάνης.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Οι διακριθείσες φωτογραφίες του Διαγωνισμού, χαρακτηρίζονται από το υψηλό τους επίπεδο και στις 4 κατηγορίες (έγχρωμες, ασπρόμαυρες, δημιουργικές, μαθητές/νέοι έως 16 ετών), τις εντυπώσεις όμως, έκλεψαν οι φωτογραφίες της τελευταίας, για την οξυδέρκεια και την αμεσότητα με την οποία οι μαθητές προσέγγισαν και αποτύπωσαν το Θέμα, ένα Θέμα που τους αφορά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι 73 διακριθείσες φωτογραφίες των 4 κατηγοριών του διαγωνισμού, 46 φωτογράφων από 21 χώρες.

Η πόλη μας, αποτελεί τον πρώτο σταθμό της έκθεσης, που θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, και θα παραμείνει στον 1ο όροφο του Μύλου Ματσόπουλου για το χρονικό διάστημα από 13 έως 22 Μαρτίου. Θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και Σαββατοκύριακα, 11-1 τα πρωϊνά και 6-9 τα απογεύματα. Πληροφορίες και ραντεβού για ομαδικές επισκέψεις, στα τηλέφωνα 6946465592 και 6977290463. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θανάσης Μιχαλάκης

DSC09539 DSC09538 DSC09537 DSC09529 DSC09528 DSC09525 DSC09523

foto3 foto2 foto1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή