"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από αγρότες και κτηνοτρόφους για την επιβίωσή τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε αναβρασμό λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων και της απουσίας πολιτικής βούλησης για ουσιαστική ενίσχυση ο πρωτογενής τομέας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλο κόστος παραγωγής και πρωτοφανείς καταστάσεις όπως επικύρωσε πρόσφατα έκθεση της Κομισιόν.

Ανικανοποίητα παραμένουν τα αιτήματα του αγροκτηνοτροφικού τομέα και βέβαια των πλημμυροπαθών, που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη νέα κινητοποίηση σε κόμβο Πλατύκαμπου, Ε65 Καρδίτσα, Μαγνησία, Ελασσόνα, Αγιά και Όσσα.

Όπως σημειώνουν, τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει και τηρηθεί από τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης, στο χρονοδιάγραμμα και τα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων χωραφιών στην πρώην λίμνη Κάρλα, για τις αποζημιώσεις και αναπλήρωση του εισοδήματος.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας αποφάσισε σήμερα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ρίζος Μαρούδας από την Συντονιστική Μπλόκων και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας τόνισε πως είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα κλείσουμε δρόμους, αν δώσει λύσεις ή όχι και την ανάγκη μαζικού αγώνα, χωρίς να αποκλείει καμία μορφή κινητοποίησης.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κωστας Τζέλλας, σημείωσε πως στα χωριά του Παλαμά “ακόμη άνθρωποι κοιμούνται στο προαύλιο σχολείου και εκκλησίας, άλλοι έχουν νοικιάσει χωρίς να έχουν λάβει ευρώ από την επιδότηση ενοικίου, Κ.Υ δεν υπάρχει, ακόμη υπάρχουν πληγέντες που δεν έχουν λάβει τα 6.600 ευρώ, ελάχιστοι έχουν λάβει τις 2.000 και 4.000 ευρώ για τοις ζημιές στον εξοπλισμό, ενώ οι αγρότες σπείραμε δίπλα από αναχώματα που ακόμη είναι σπασμένα”.

Η μείωση στο κόστος των εφοδίων, του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, το αφορολόγητο πετρέλαιο, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών τέθηκαν από όλους στην αιχμή των αιτημάτων.

Σημειώνεται ότι πλημμυροπαθείς έχουν ζητήσει συνάντηση από τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας από το οποίο περιμένουν απαντήσεις για τα αιτήματα μας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους. Ζητούν αύξηση των αποζημιώσεων για την πραγματική παραγωγή που χάθηκε, απαντήσεις για το πότε και πως θα αποκατασταθεί η τεράστια καταστροφή στα παρακάρλια χωριά και ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης