ΚΝΕ: Η αλήθεια για την “κινητικότητα” των νέων στην ΕΕ Reviewed by Momizat on . “Κινητικότητα” νέων στην ΕΕ: Ελευθερία για τους εκμεταλλευτές, σύγχρονη σκλαβιά για εργαζόμενους και ανέργους Ένα συχνό επιχείρημα των υπερασπιστών της ΕΕ είναι “Κινητικότητα” νέων στην ΕΕ: Ελευθερία για τους εκμεταλλευτές, σύγχρονη σκλαβιά για εργαζόμενους και ανέργους Ένα συχνό επιχείρημα των υπερασπιστών της ΕΕ είναι Rating: 0

ΚΝΕ: Η αλήθεια για την “κινητικότητα” των νέων στην ΕΕ

ΚΝΕ: Η αλήθεια για την “κινητικότητα” των νέων στην ΕΕ

Κινητικότητα” νέων στην ΕΕ: Ελευθερία για τους εκμεταλλευτές, σύγχρονη σκλαβιά για εργαζόμενους και ανέργους

Ένα συχνό επιχείρημα των υπερασπιστών της ΕΕ είναι ότι καταργεί τα σύνορα ανάμεσα στα κράτη, μας παρέχει “ελευθερίες”, όπως η δυνατότητα να μετακινούμαστε από χώρα σε χώρα. Ταυτόχρονα έχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα η αρθρογραφία στον αστικό τύπο και η συζήτηση στα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων με ζητούμενο την προώθηση της “κινητικότητας”. Τι σημαίνει όμως “κινητικότητα” και ποιες είναι οι περιβόητες ελευθερίες της ΕΕ; Πρόκειται για τις ελευθερίες κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και προσώπων, οι οποίες αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ιδρυτικής πράξης της ΕΕ, της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Το βασικό περιεχόμενο της ελευθερίας κίνησης προσώπων ή της κινητικότητας, δεν είναι φυσικά να μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς διαβατήριο. Έχει άμεση σχέση με την επιδίωξη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να αυξήσουν τον βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, να ξεπεράσουν την κρίση τους και να τα βγάλουν πέρα στον ανταγωνισμό με τα άλλα καπιταλιστικά κράτη και ενώσεις. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η περιβόητη “οδηγία Μπολκενστάιν”, που ισχύει εδώ και χρόνια και προβλέπει ότι οι καπιταλιστές μπορούν να απασχολούν εργάτες από άλλα κράτη μέλη, στα οποία προβλέπονται χαμηλότεροι μισθοί και να τους πληρώνουν με βάση τους μισθούς που ισχύουν στη χώρα καταγωγής τους.

Όπου γης και πατρίς για τους εργαζομένους, περισσότερα κέρδη για τους εκμεταλλευτές!!!!

Η “ελευθερία” να δουλεύεις χωρίς βασικό μισθό…

Σου μιλούν για ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στη δουλειά, στα πλαίσια της ΕΕ, εντός ή εκτός Ελλάδας, χωρίς να σου λένε ότι:

– Το κόστος που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τη μόρφωση ανέρχεται περίπου στα 4,5-5 δισ. ευρώ το χρόνο! Η πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας, της παιδείας ως χώρου ιδιωτικής κερδοσκοπίας, έχει ως συνέπεια:- Ιδιωτική δαπάνη για ξένες γλώσσες: 431.000.000 €- Για φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 567.000.000 €

Τιμώρησε αυτούς που έχουν μαυρίσει το μέλλον σου!

 

Καταδίκασέ τους, γύρισε την πλάτη στο σάπιο πολιτικό τους σύστημα που υπηρετεί τον ξεπερασμένο καπιταλισμό της σκλαβιάς! Έχουμε αντίθετα συμφέροντα με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες! Δε γίνεται να στηρίζουμε τα ίδια κόμματα! Όσα ονόματα και αν αλλάξουν, όσες συνεργασίες και να γίνουν, όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, τα αφεντικά, τον καπιταλισμό είναι κόμματα που θα χτυπάνε το λαό για τα κέρδη των εκμεταλλευτών.

Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας, δυναμώνοντας την ΚΝΕ!

Διαλέγουμε άλλο δρόμο από αυτόν που μας δείχνουν οι εκμεταλλευτές. Τον δρόμο που θα χτίσουμε εμείς οι ίδιοι για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Δυνάμωσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να δυναμώσει η φωνή σου, για να δυναμώσει η θέληση για ζωή, για πραγματική ελευθερία!

 

Ισχυρό ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές!

Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση

                        Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

                        29/03/2014

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή