ΚΝΕ: Λίγο πριν το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο Reviewed by Momizat on . Στο «γειτονικό» μας Στόμιο της Λάρισας ταξιδεύει φέτος το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ από την προσεχή Παρασκευή 4 ως την Κυριακή 6 Ιούλη. Το φετινό, Στο «γειτονικό» μας Στόμιο της Λάρισας ταξιδεύει φέτος το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ από την προσεχή Παρασκευή 4 ως την Κυριακή 6 Ιούλη. Το φετινό, Rating: 0

ΚΝΕ: Λίγο πριν το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο

ΚΝΕ: Λίγο πριν το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο

Στο «γειτονικό» μας Στόμιο της Λάρισας ταξιδεύει φέτος το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ από την προσεχή Παρασκευή 4 ως την Κυριακή 6 Ιούλη.

Το φετινό, 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ βάζει στο στόχαστρό του το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), που εδρεύει στη Λάρισα και με πρόταση της συγκυβέρνησης, ενεργοποιήθηκε για τον έλεγχο και τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και με στόχο να αναβαθμιστεί στο άμεσο μέλλον ο ρόλος του νέου ευρωστρατηγείου ενάντια στους λαούς. Συνέχεια της ενεργής εμπλοκής στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

programma_kne_stomioΑπαίτηση των χιλιάδων διαδηλωτών του Διημέρου και πολλών άλλων αγωνιστών μαζί τους θα είναι:

Να σταματήσει η λειτουργία του ευρωστρατηγείου του θανάτου, να μη διατεθεί καμιά υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την οργάνωση και το σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ.

Κανένας φαντάρος σε οποιαδήποτε υπηρεσία προετοιμασίας και υποστήριξης επεμβάσεων, στο ευρωστρατηγείο της Λάρισας και οπουδήποτε αλλού.

Να σταματήσει η διευκόλυνση στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

 

Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ αποτελούν κάθε χρόνο μια σημαντική στιγμή στη δράση της ΚΝΕ, καθώς είναι τόπος συνάντησης για χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, αποτελούν κάθε χρόνο τον πρώτο μεγάλο σταθμό στην καλοκαιρινή δράση της Οργάνωσης που κυριαρχείται από το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Και φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» κλείνει τα 40 του χρόνια, με το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο να σηματοδοτεί την παρουσία του σε πάνω από τα μισά αυτά χρόνια. Γιατί το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση χιλιάδων νέων που συμμετείχαν σε αυτά ως ένας μοναδικός θεσμός που συνδυάζει την αγωνιστική κινητοποίηση, τη διαπαιδαγώγηση και τη γνώση της Ιστορίας του ΚΚΕ με την ουσιαστική ψυχαγωγία, την άθληση, τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη.

 

Το πρόγραμμα του Διημέρου

Το πρόγραμμα του Διημέρου περιλαμβάνει:

Παρασκευή 4 Ιούλη

5 μ.μ. Επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-49».

9 μ.μ. Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, με τους Βασίλη Μπαλογιάννη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Λευτέρη Γάλλο (βιολί). Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

10 μ.μ. Ρεμπέτικο – Λαϊκό Γλέντι, με τους Φώτη Παπανικολάου (κιθάρα – τραγούδι), Γιάννη Σωτήρης (μπουζούκι), Ελισάβετ Ριζαργιώτη (τραγούδι), Δημήτρη Πατούλια (ακορντεόν – τραγούδι), Γιώργο Πατούλια (κρουστά).

Σάββατο 5 Ιούλη

11 π.μ. Κινητοποίηση στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα.

8.30 μ.μ. Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

9.40 μ.μ. Συναυλία με τους «KollektivΑ». Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα).

11 μ.μ. Λαϊκό – Ρεμπέτικο Γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη).

  • Την Κυριακή 6 Ιούλη είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση των κατασκηνωτών.
  • Κατά τη διάρκεια του Διημέρου θα διεξαχθούν, επίσης, τουρνουά ποδοσφαίρου 8×8 και μεικτό τουρνουά (αντρών – γυναικών) Beach Volley 3×3.

Η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ θα δώσει μαζικά και οργανωμένα το αγωνιστικό παρόν στη νεανική κόκκινη κατασκήνωση στο Στόμιο.

Δρομολογεί λεωφορείο για τη μετάβαση στο Στόμιο με

αναχώρηση την Πέμπτη στις 4:30μμ από την αρχή της οδού Β.Τσιτσάνη (κεντρική πλατεία Τρικάλων-δίπλα στο ποτάμι)

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλ. 24310-27567

ή στείλτε e-mail: ne.trikala.kke@gmail.com

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή