ΚΝΕ: Μαθητικό φεστιβάλ ενάντια στην ΕΕ, με τη δύναμη της νεολαίας Reviewed by Momizat on . Συνέντευξη τύπου παραχώρησε  σήμερα η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ  με αφορμή το μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώνει στα Τρίκαλα στις 12 Απρίλη. Κατά τη συνέ Συνέντευξη τύπου παραχώρησε  σήμερα η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ  με αφορμή το μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώνει στα Τρίκαλα στις 12 Απρίλη. Κατά τη συνέ Rating: 0

ΚΝΕ: Μαθητικό φεστιβάλ ενάντια στην ΕΕ, με τη δύναμη της νεολαίας

ΚΝΕ: Μαθητικό φεστιβάλ ενάντια στην ΕΕ, με τη δύναμη της νεολαίας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε  σήμερα η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ  με αφορμή το μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώνει στα Τρίκαλα στις 12 Απρίλη. Κατά τη συνέντευξη τα μέλη της ΚΝΕ ανέπτυξαν το χαρακτήρα και το σκοπό των εκδηλώσεων που διοργανώνουν τονίζοντας:

«Είναι γιορτή από μαθητές για μαθητές, τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, προετοιμάζονται αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα από τη μια άκρη στην άλλη, καθώς και την πόλη μας. Με την εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ ετοιμάζονται τα φεστιβάλ που φιλοξενούν την ερασιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών, απευθύνουν το μαχητικό κάλεσμα με το σύνθημα «ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ,ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ».

Η επιλογή του κεντρικού συνθήματος δεν είναι τυχαία, θέλουμε να περνά το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, ειδικά απέναντι στο σχολείο της ΕΕ και το περιεχόμενο του.

 

Θέλουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση, προτροπή για σκέψη, προβληματισμό που θα μετατραπεί σε αμφισβήτηση όλων όσων μαθαίνουν σήμερα στο σχολείο για την ΕΕ και το ρόλο της, συνολικότερα για το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό, παίρνοντας την απόφαση για συμμετοχή στον αγώνα της ζωής! Κόντρα σ’ αυτά που μαθαίνουν σήμερα οι μαθητές από τα σχολικά βιβλία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένωση των λαών, εξασφαλίζει την ειρήνη, την ισότιμη συνεργασία των χωρών, την αλληλεγγύη και την ευημερία.

Έχουν ετοιμάσει το νέο σχολείο που είναι ακριβό για την λαϊκή οικογένεια, φτηνό για το κράτος, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις. Φέτος θα εφαρμοστεί και η τράπεζα θεμάτων που επί της ουσίας δείχνει στους μαθητές την έξοδο από το σχολείο μια ώρα αρχύτερα. Και όλα αυτά είναι μόνο ένα δείγμα.»

Κάλεσαν τους νέους των οικογενειών του καθημερινού μόχθου να ενώσουν τη φωνή τους με τους συμμαθητές τους, τους νέους και τις νέες που οι ανάγκες, τα όνειρα τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε σ’ αυτό το σύστημα.

«ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του συστήματος που μας κρατάν εγκλωβισμένους στη φτώχεια, στην ανεργία και την αμορφωσιά!

Μη χαρίζεσαι σε αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή. Έχεις τη δύναμη»

kneΤέλος ανέφεραν πως ετοιμάζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα:

«Και φέτος το περιεχόμενο των φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, με τους μαθητές να το σφραγίζουν με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους, με την μουσική, το θέατρο, το σκίτσο, τις συλλογικές τους εργασίες και πολλά άλλα.

Η νέα γενιά μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων να σπάσει τα δεσμά. Είναι μια ευκαιρία οι μαθητές να εκφραστούν μέσα από το σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα τους, τη καθημερινότητά τους.

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί στην δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενώ θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από προφεστιβαλικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα σ’ αυτές θα είναι συζητήσεις με θέμα: «ΕΕ και Παιδεία – Μύθοι και αλήθειες», καθώς και παιχνίδι γνώσεων με θέμα «Γνωρίζουμε τον κόσμο γύρω μας για να τον αλλάξουμε» για μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Επίσης το Σάββατο 29 Μάρτη εκδήλωση με παρουσίαση συλλογικών εργασιών από μαθητές στα πλαίσια του Πανελλαδικού Διαγωνισμού της ΚΝΕ»

Ραντεβού καθημερινά στα σχολεία , στους δρόμους του αγώνα & στις 12 Απρίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Αφήστε το σχόλιο σας