ΚΝΕ: Ο Βάρναλης για τα «υβρίδια» του συστήματος Reviewed by Momizat on .   Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του έκανε αναφορά στους στίχους του «Οδηγητή», του ποιήματος του κομμουνιστή Κώστα Βάρναλη, λέγοντας ότι: «Δεν είμαστ   Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του έκανε αναφορά στους στίχους του «Οδηγητή», του ποιήματος του κομμουνιστή Κώστα Βάρναλη, λέγοντας ότι: «Δεν είμαστ Rating: 0

ΚΝΕ: Ο Βάρναλης για τα «υβρίδια» του συστήματος

ΚΝΕ: Ο Βάρναλης για τα «υβρίδια» του συστήματος

 

Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του έκανε αναφορά στους στίχους του «Οδηγητή», του ποιήματος του κομμουνιστή Κώστα Βάρναλη, λέγοντας ότι: «Δεν είμαστε σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος». Το αν είναι «υβρίδια του συστήματος» το δείχνουν οι ομιλίες του Τσίπρα στα αμερικανικά think tanks, οι κρυφοί πόθοι των βιομηχάνων που τους υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι όρκοι υποταγής στην ΕΕ και στο ΣΕΒ.

Σπορά της τύχης σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σπορά του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, στο οποίο δίνει εξετάσεις για να κάτσει στο σβέρκο του λαού, για να πάρει την κυβερνητική κουτάλα.

Όσο για την επίκληση στίχων του Βάρναλη, να τους θυμίσουμε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος ποιητής είχε γράψει και τους παρακάτω στίχους:

«Θα’ ναι μαζί σου οι νόμοι
Κι η πλερωμένη γνώμη!
Πέτα την ανθρωπιά σου
Κι απ’ τον αφέντη πιάσου!

Κι άμα σε φτύνει αυτός,
Να κάθεσαι σκυφτός
Και θα ‘χεις τα πρωτεία
Στη σάπια πολιτεία»

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

13/03/2014

Αφήστε το σχόλιο σας