"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

ΚΝΕ Τρικάλων :Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ …..άρχισε πριν 2 χρόνια

Σχετικά άρθρα

lafarm

00
…. από τη Γερμανία με επίσκεψη στο δεξί χέρι της Μέρκελ (13/1/2013)

Με αίτημα του Αλ. Τσίπρα “κλείστηκε” συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε. Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο θέμα της “Αυγής”, στο οποίο με ασυγκράτητη ικανοποίηση επισημαίνεται ότι “η χθεσινή σηνάντηση στο Βερολίνο του Αλ. Τσίπρα με τον Β. Σόιμπλε σηματοδότησε την “αποκατάσταση” σχέσεων και πραγματοποιήθηκε σε “καλό κλίμα” σύμφωνα και με τις δύο πλευρές… Και οι δύο άλλωστε συμφώνησαν πως η παραμονή τη χώρας μας στο ευρώ είναι προς το συμφέρον Ελλάδας και Γερμανίας”. Ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε σε συνέντευξή του αναφέρει: “Ενθάρρυνα τον κ Τσίπρα να υποστηρίξει τη γραμμή μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Σαμαρά και διατύπωσα την πεποίθησή μου ότι αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος δρόμος που διασφαλίζει την επιστροφή της Ελλάδας στην ευημερία για όλους. Δεν έμεινα με την εντύπωση ότι βλέπει την κατάσταση εντελώς διαφορετικά…”.

…την επόμενη βδομάδα περνά και τον Ατλαντικό – Brookings, ΗΠΑ (22/1/2013)
00
“Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει την δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει την χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της χώρας με την πολιτισμένη Δύση(…). Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά”.

…..και ξανά πέρα απ’ τον Ατλαντικό– Texas, ΗΠΑ (4/11/2013)
Αλ. Τσίπρας στο Πανεπιστήμιο του Όστιν: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ καλά αμορτισέρ, δηλαδή μηχανισμούς προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί (…) Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Ουάσινγκτον επάνω στο θέμα της κρίσης της Ευρωζώνης. Είναι ένας λόγος για τον οποίο αισθάνομαι χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Ελπίζω ότι μόλις έρθει ο καιρός, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να βασιστεί στο ότι η Αμερική θα διατηρήσει μια σαφή προοπτική σε αυτά τα θέματα (…) Βλέπω ακόμα ότι παρά τις δυσκολίες, οι ΗΠΑ εξακολοθούν να προχωρούν προς αυτό το μεγάλο σχέδιο. Πόσο καλό θα ήταν να είχαμε το ίδιο πνεύμα και πρόγραμμα για την Ευρωζώνη (…)”

…επιστροφή στην Ευρώπη για την εκστρατεία των ευρωεκλογών
00
Αλ. Τσίπρας -14/5/2014 –- προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη: “Λέω με τη δύναμη της φωνής μου ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται.”, όπως επίσης και “Έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή ένωση και δεν θα τις απεμπολίσουμε.”

….και ξανά στας Ευρώπας τραβά – Κόμο, Ιταλία (5/9/2014)

Ο Αλ. Τσίπρας πέρασε τις καλά φρουρούμενες πύλες του ιταλικού “The European House: Ambrosetti”. Ένα απ’ τα σημαντικότερα διεθνώς Think Tanks, επονομαζόμενο και πολιτική λέσχη Μπίλντερμπεργκ, για να συμμετάσχει στο ετήσιο Συνέδριό του, με τη χορηγία του Συνδέσμου Βιομηχάνων για τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Στις όχθες της ειδυλλιακής λίμνης Κόμο, σε ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου, το “Villa D’ Este”, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το πλαίσιο της ΕΕ είναι ιερό κι απαραβίαστο, είπε: “Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο” και “η αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη…”

…σ’ αυτό το μακρύ και ταξίδι χρειάζεται και …η ευχή του Πάπα για να τα καταφέρεις -Βατικανό (18/9/2014)

Εκεί δεν έχει πολιτικές δηλώσεις …το Παπικό πρωτόκολλο δεν το επιτρέπει
00
…μετά και την ευλογία του Πάπα ο Αλ. Τσίπρας βλέπει τ’ «αρπακτικά» και τους «γύπες» των αγορών να βγάζουν τα νύχια τους , να μεταμορφώνονται σε λευκές περιστερές και ν’ ανοίγουν τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά τους στο ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, στέλνει στο City του Λονδίνου (22/11/2014) τους οικονομικούς του επιτελάρχες Γ. Σταθάκη και Γ. Μηλιό. Εκεί συναντήθηκαν με εκπροσώπους κολοσιαίων επιχειρηματικών ομίλων, χρηματοπιστωτικών κολοσσών, hedge funds, εφοπλιστές, τραπεζίτες κ.α… Σύμφωνα με σημείωμα με το οποίο η Bank of America/Merril Lynch ενημέρωσε τους πελάτες της για τα όσα είπαν Σταθάκης – Μηλιός στις συζητήσεις στο Λονδίνο και το οποίο δεν διέψευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδεται στον Σταθάκη να λέει: “σε κάθε σενάριο, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ”, όπως και ότι “είναι πιθανός ένας συνασπισμός με άλλα κόμματα (ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ).”

…επιστροφή στα πάτρια εδάφη, τόσα πτυχία και συστατικές επιστολές πήρανε σ’ Αμερικές κι Ευρώπες στις πανελλαδικές θα μασούσανε

Συνέδρια Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων

Αλ. Τσίπρας: “Δεν μπορούμε παρά να συνεργαζόμαστε, να βοηθήσουμε τη βιομηχανία, χωρίς επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία.”

Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒ: “Ο ριζοσπαστισμός τους ΣΥΡΙΖΑ είναι χρήσιμος. Είναι ευπρόσδεκτος. Περιέχει ένα δυναμικό στοιχείο, απαραίτητο σε μια πραγματικότητα που επιβάλλει έτσι κι αλλιώς ρεαλισμό.”

Ένα σχόλιο μόνο: Όταν ο σύνδεσμος Ελλήνων βιομηχάνων, δηλαδή αυτοί που ζητούσαν από τα πριν όλα αυτά τα μέτρα που μας έχουνε «ματώσει» για να «βγούνε λάδι» και να συνεχίσουν να πλουτίζουν, λέει ότι ένα κόμμα τους χρησιμεύει, τότε και από αυτό το κόμμα ο λαός και η νεολαία κινδυνεύουν…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε καθημερινά ως “κυβέρνηση σε αναμονή”.

Μόνη κερδισμένη ψήφος για τη νεολαία είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Μόνο με δυνατό ΚΚΕ ο λαός θα πάρει τα πάνω του, θα πολλαπλασιαστεί η δύναμή του απέναντι σε κάθε κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ και του συστήματος.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που θα μετρήσει υπέρ του λαού και δε θα κατατεθεί την επομένη των εκλογών στα σαλόνια της κομισιόν, των καπιταλιστών και του ΣΕΒ. Θα κατατεθεί στον αγώνα για να παρθούν πίσω αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η πάλη για όλα τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας.
Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης