"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

ΚΝΕ Τρικάλων: Οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ μοιράζονται τα συγγράμματα μεταξύ τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενώ το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας της κυβέρνησης συνεχίζεται, τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά σχεδόν ένα χρόνο και η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με το πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, συνεχίζει να προκαλεί, σχεδιάζοντας πώς θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, δίνοντας 30 εκατ. ευρώ!


Το να σχολιάσει κανείς, ότι για καθηγητές, βιβλία, υποδομές, δεν δίνει “σάλιο”, αλλά δίνει εκατομμύρια για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια, περισσεύει!


Επιβεβαιώνει πως είναι πολιτική επιλογή τα Πανεπιστήμια να έχουν “βαρέσει κανόνι” όλο αυτό το διάστημα.


Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της διανομής των συγγραμμάτων στους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ στην πόλη μας, που ενώ η εξεταστική ξεκίνησε αρχές τις εβδομάδας, τα περισσότερα δεν έχουν διανεμηθεί ή βρίσκονται ¨πεταμένα¨ σε αποθήκη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές να καλούνται να εξεταστούν σε μαθήματα χωρίς να έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα για την εξέταση
τους συγγράμματα.


Επιπλέον ο κάθε φοιτητής αναγκάζεται να παραλάβει ο ίδιος τα συγγράμματα από την αποθήκη της εταιρείας μεταφορών, χωρίς να υπάρχει έλεγχος των στοιχείων του και της δήλωσης συγγραμμάτων του.

Και εδώ αρχίζει ο χαμός…. Γιατί από την στιγμή που έχουν έρθει πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν δηλωθεί, οι φοιτητές προσπαθούν να μοιράζονται τα συγγράμματα μεταξύ τους προκειμένου να δώσουν εξεταστική…


Αλήθεια, αυτή η κυβέρνηση που νοιάζεται τόσο πολύ για την “αριστεία” και την “ομαλότητα” των Πανεπιστημίων, πώς θα αντιμετωπίσει τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά σε εργαστήρια, μαθήματα, πρακτικές, διπλωματικές, που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των φοιτητών;

Είναι το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδή λύση προς τους φοιτητές που δεν έχουν πάρει ακόμα τα συγγράμματά τους και ξεκίνησαν εξεταστική;


Κυβέρνηση και Διοικήσεις να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, να μην βάλουν κι άλλο σε κίνδυνο τις σπουδές και την εξεταστική των φοιτητών!


 Άμεση και δωρεάν αποστολή των συγγραμμάτων στην ακριβή διεύθυνση που δηλώνει ο κάθε φοιτητής.


 Να αναρτηθούν τα συγγράμματα στο e-class εφόσον υπάρχουν ηλεκτρονικές εκδόσεις. 


 Να αναρτηθεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό στις αντίστοιχες διαδικτυακές πλατφόρμες. 

 Να προσαρμοστεί η εξεταστέα ύλη, ο χρόνος και ο τρόπος εξέτασης λαμβάνοντας υπόψη το τρόπο της διδασκαλίας και το χρόνο διανομής των συγγραμμάτων. 


 Να καταργηθούν τα όρια δήλωσης μαθημάτων στον Εύδοξο. Να δηλώσουμε και να παραλάβουμε όλα  τα συγγράμματά για τα μαθήματα που έχουμε δηλώσει. 


 Να ξανανοίξει η δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο  προκειμένου να δηλώσουν οι μετεγγραφέντες φοιτητές και όσοι εγγράφονται στα Ιδρύματα με ειδικές κατηγορίες. 

 Δωρεάν πρόσβαση όλων των φοιτητών σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ψηφιοποιημένες βιβλιοθήκες και όλη την απαραίτητη βιβλιογραφία για την εκπόνηση εργασιών. 


 Δωρεάν τεχνικός εξοπλισμός,  πρόσβαση στο διαδίκτυο  και μεριμνά ώστε όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουν με τους κατάλληλους όρους στην εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης