ΚΝΕ Τρικάλων: Είναι αλήθεια ότι η ΕΕ μας δίνει λεφτά; Reviewed by Momizat on . Όντως η ΕΕ έδωσε και δίνει λεφτά. Αλλά  από τίνος τσέπη παίρνονται και σε τίνος  χρηματοκιβώτια καταλήγουν. Έδωσε και δίνει λεφτά για να θάβονται τα αγροτικά πρ Όντως η ΕΕ έδωσε και δίνει λεφτά. Αλλά  από τίνος τσέπη παίρνονται και σε τίνος  χρηματοκιβώτια καταλήγουν. Έδωσε και δίνει λεφτά για να θάβονται τα αγροτικά πρ Rating: 0

ΚΝΕ Τρικάλων: Είναι αλήθεια ότι η ΕΕ μας δίνει λεφτά;

ΚΝΕ Τρικάλων: Είναι αλήθεια ότι η ΕΕ μας δίνει λεφτά;

Όντως η ΕΕ έδωσε και δίνει λεφτά. Αλλά  από τίνος τσέπη παίρνονται και σε τίνος  χρηματοκιβώτια καταλήγουν.

Έδωσε και δίνει λεφτά για να θάβονται τα αγροτικά προϊόντα και να καταστρέφεται αγροτική παραγωγή, να ξεκληρίζονται φτωχοί αγρότες για να συγκεντρώνεται η γη σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών. Επιβάλλει ποσοστώσεις σε μια σειρά προϊόντα (κρέας, ζάχαρη κ.ά.) επιβάλλοντας ουσιαστικά να τα εισάγουμε, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημα της διατροφικής εξάρτησης της Ελλάδας, ακόμα να κάνει και εξαγωγές. Σε τοπικό επίπεδο για παράδειγμα, η ΕΕ έδωσε επιδοτήσεις για να ξηλωθούν τα αμπέλια και ο καπνός με αποτέλεσμα να καταστραφεί η παραγωγή. Πολλοί ιδιοκτήτες τέτοιων -ακαλλιέργητων πλέον- στρεμμάτων σε όλη τη χώρα, κοιτάνε να τα ξεπουλήσουν όσο-όσο γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τους απανωτούς φόρους. Πρακτικά, τα λεφτά που δίνει η ΕΕ είναι για να συγκεντρώνεται η γη, ουσιαστικά με τη βία, στα χέρια των  σύγχρονων μεγαλοτσιφλικάδων.

            Δίνει λεφτά με επιδοτήσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανους για να μεταφέρουν τα εργοστάσια τους σε άλλες χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα και να πετάγονται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως στην πρόσφατη περίπτωση της Coca-Cola. Με τα λεφτά της ΕΕ, αυτήν την στιγμή 270 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μετακινηθεί στην Βουλγαρία.

            Δίνει λεφτά σε επιχειρηματικούς ομίλους για να απολύουν παλιούς εργαζομένους με συγκροτημένα δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους για λίγους μήνες για ένα κομμάτι ψωμί. Δίνει λεφτά δηλαδή για να καταργηθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

            Δίνει λεφτά σε κατασκευαστικούς ομίλους για να φτιάξουν δρόμους, για να μεταφέρουν οι καπιταλιστές πιο γρήγορα τα εμπορεύματά τους και εμάς μας φεσώνουν στον αιώνα τον απάντα με διόδια που αυξάνονται κάθε μέρα κι από λίγο. Από τα διόδια, οι κατασκευαστικές τα έχουν πάρει ήδη τα λεφτά τους πίσω στο δεκαπλάσιο, αλλά η αφαίμαξη συνεχίζεται. Συν τοις άλλης, σε πολλές περιοχές που οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από υποδομές, δεν γίνονται έργα, δρόμοι κτλ, γιατί ακριβώς δεν συμφέρει τους καπιταλιστές να γίνουν έργα οπουδήποτε τα χρειάζεται ο κόσμος, αλλά μόνο όπου τα χρειάζονται οι ίδιοι.

            Δίνει λεφτά για να εκσυγχρονίζονται οι δυνάμεις καταστολής σε όλη την ΕΕ, δίνει λεφτά για να αποκτάει η ΕΕ δικές της κατασταλτικές δυνάμεις ενάντια στους εχθρούς λαούς, στους εργαζομένους και τη νεολαία που παλεύουν. Δίνει λεφτά για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Frontex στη Μεσόγειο και στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ.

            Δίνει λεφτά για να γίνεται έρευνα από λίγους, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πολυεθνικών μονοπωλιακών ομίλων  και της κερδοφορίας τους και όχι προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Είναι ψέμα ότι πληρώνει τα δίδακτρα και τις πρακτικές. Επιδοτεί την ψευτοκατάρτιση, την κακοπληρωμένη δουλειά όπως τα πεντάμηνα και την αμορφωσιά.

Αυτά είναι τα λεφτά που δίνει η ΕΕ. Και στο κάτω κάτω πού τα βρήκε αυτά τα λεφτά; Είναι λεφτά από τη φορολογία των λαών, και του ελληνικού λαού μαζί, των εργαζομένων δηλαδή, λεφτά δικά μας ευθύς εξ αρχής που τα δουλέψαμε με τον ιδρώτα μας και η ΕΕ τα παίρνει και τα δίνει για να ενισχύονται και να κερδοφορούν οι μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.  

 

Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή