Κοινή ανακοίνωση 38 κομμουνιστικών κομμάτων για την Ουκρανία Reviewed by Momizat on . Καθημερινά προστίθενται κόμματα που συνυπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία Καθημερινά προστίθενται κόμματα που συνυπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία Rating: 0

Κοινή ανακοίνωση 38 κομμουνιστικών κομμάτων για την Ουκρανία

Κοινή ανακοίνωση 38 κομμουνιστικών κομμάτων για την Ουκρανία

Καθημερινά προστίθενται κόμματα που συνυπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ. Ακολουθεί η ανακοίνωση και ο κατάλογος των κομμάτων που την υπογράφουν.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν αποτελούν «νίκη της δημοκρατίας», δήθεν των «επαναστατών», όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας.

Στην πολιτική «επιφάνεια» αναρριχήθηκαν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, που εκτός από τις καταστροφές των γραφείων των αντιπάλων τους, μεθοδεύουν ακόμη πολιτικές διώξεις, και απαγορεύσεις κομμάτων, πρώτα απ’ όλα κατά των κομμουνιστών, ακόμη και ρατσιστικά νομοθετήματα σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως αυτά που ισχύουν τα τελευταία 20 χρόνια στις χώρες της «ευρωπαϊκής» Βαλτικής, με την απροκάλυπτη πολιτική στήριξη της ΕΕ.

Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση:

–         Εκφράζουμε την συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, πρώτα απ’ όλα σ’ αυτούς που σε πολλές περιπτώσεις κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα μνημεία του Λένιν και τα άλλα σοβιετικά κι αντιφασιστικά μνημεία, τα οποία βρέθηκαν στο «στόχαστρο» της ιδεολογικής «εκκαθάρισης» της Ιστορίας, που επιχειρούν οι εθνικιστικές – φασιστικές ένοπλες ομάδες.

–         Καταδικάζουμε ΗΠΑ κι ΕΕ, για την απροκάλυπτη εμπλοκή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, για την άμεση στήριξη που παρείχαν και παρέχουν στις ένοπλες φασιστικές ομάδες, στηρίζοντας έναν ιστορικό ρεβανσισμό, σε βάρος των αποτελεσμάτων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, μετατρέποντας τον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική τους, όπως και τον εξωραϊσμό των φασιστικών ομάδων, της εγκληματικής ιδεολογίας και δράσης τους, προωθώντας τη διαίρεση του λαού της Ουκρανίας με τις σχεδιαζόμενες διώξεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας.

–         Επισημαίνουμε  πως είναι επικίνδυνες οι οπορτουνιστικές δυνάμεις, που σκορπούν αυταπάτες, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη, «καλύτερη ΕΕ», «ένα άλλο καλύτερο σύμφωνο σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία». Η ΕΕ, όπως και κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, είναι μια λυκοσυμαχία που έχει βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, δρα και θα συνεχίσει να δρα ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τους λαούς.

–         Σημειώνουμε πως οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ, είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας. Ο λαός όμως της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας.

–          Το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Ουκρανίας επιβάλλει να αποτρέψουν την «παγίδευσή» τους σε εθνικιστικά, διχαστικά διλήμματα, στη βάση εθνοτικών, γλωσσικών, θρησκευτικών ιδιαιτεροτήτων και να προτάξουν τα κοινά τους ταξικά συμφέροντα, να χαράξουν το δικό τους δρόμο της ταξικής πάλης, για τα δικαιώματά τους και το σοσιαλισμό. Ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Αυτή είναι η προοπτική ενάντια σε κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομία και κοινωνία που δε θα λειτουργεί με βάση το κέρδος αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

–         Κόμμα Εργασίας Αυστρίας

–         Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό

–         Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

–         Ένωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία

–         Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

–         Πόλος Κομμουνιστικής Αναγέννησης Γαλλίας

–         Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας

–         Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

–         Δανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

–         Κομμουνιστικό Κόμμα της Δανίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

–         Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

–         Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού

–         Λαϊκή Αντίσταση, Μολδαβία

–         Κόμμα Εργατών Μπαγκλαντές

–         Δημοκρατικό Προοδευτικό Βήμα Μπαχρέιν

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας

–         Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

–         Ένωση κομμουνιστών Ουκρανίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας

–         Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης

–         Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα, Σουηδία

–         Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας

–         Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

–         Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα -1930

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  05/3/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή