Κοινή δήλωση Θεσσαλών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας Reviewed by Momizat on . Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε 13 περιοχές στην Ελλάδα, οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Γελαλή Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε 13 περιοχές στην Ελλάδα, οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Γελαλή Rating: 0

Κοινή δήλωση Θεσσαλών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Κοινή δήλωση Θεσσαλών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε 13 περιοχές στην Ελλάδα, οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Γελαλής, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχαλάκης και Παναγιώτα Δριτσέλη εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης (Κ1-1119/8-7-2014) για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε 13 περιοχές, με σκοπό να εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου 2015, σε όλη την Ελλάδα, βρίσκει αντιμέτωπους τους Συλλόγους των Εμπόρων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Θεσσαλία, καθώς έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με τον Νόμο 4254/2014, όπου ψηφίστηκε η εφαρμογή του ανοίγματος τις Κυριακές σε 3 τουριστικές περιοχές. Για το λόγο αυτό οι έμποροι, αύριο Κυριακή 20/7/2014, θα κλείσουν τα καταστήματά τους, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι μέτρο που θίγει άμεσα ιδιωτικούς υπαλλήλους και εμπόρους, και ευνοεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις εμπορικές αλυσίδες. Σύμφωνα με μελέτες της ΕΣΕΕ, καταστήματα που έμειναν ανοιχτά την Κυριακή, δεν αύξησαν το τζίρο τους, ούτε τον όγκο των πωλήσεών τους και δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης το καταναλωτικό κοινό δεν εξυπηρετήθηκε καλύτερα, γιατί στον κόσμο δεν λείπει ο χρόνος που θα αφιερώσει για να αγοράσει καταναλωτικά αγαθά, αλλά τα χρήματα, λόγω της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που πλήττει το οικογενειακό εισόδημα.

Οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ στέκονται στο πλευρό των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπόρων και θεωρούν ότι η θέση τους για να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής είναι κοινωνικά δίκαιη. Οι καταναλωτές θα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι με τον αγώνα τους.»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή