Κοινή δήλωση Θεσσαλών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . «Κυβέρνηση και τρόικα παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και με το μέλλον του Ιδρύματος». Σε αναστάτωση βρίσκεται η ακαδημα «Κυβέρνηση και τρόικα παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και με το μέλλον του Ιδρύματος». Σε αναστάτωση βρίσκεται η ακαδημα Rating: 0

Κοινή δήλωση Θεσσαλών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κοινή δήλωση Θεσσαλών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

«Κυβέρνηση και τρόικα παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και με το μέλλον του Ιδρύματος».

Σε αναστάτωση βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άμεση απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Χωρίς καμία τεκμηριωμένη μελέτη για την αναγκαιότητα των εν λόγω διαθεσιμοτήτων, δανειστές και εγχώριοι τοποτηρητές επιδίδονται αυτές τις ημέρες σε ένα κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι, με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να υποδύεται τον ρόλο του καλού και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τον ρόλο του κακού. Την ίδια στιγμή από τις Βρυξέλλες δεν σταματούν να εκτοξεύονται απειλές ότι σε περίπτωση που οι απολύσεις αυτές δεν γίνουν τότε θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να περικόψει τους μισθούς όλων των εργαζομένων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή, εντός και εκτός Βουλής, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και την υπεράσπιση του δημοσίου Πανεπιστημίου. Σε απόλυτο συντονισμό με το εκπαιδευτικό κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε σειρά κοινοβουλευτικών ενεργειών άμεσα, ώστε να σταματήσει κάθε απόλυση από τα ΑΕΙ της χώρας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι τραγικά υποστελεχωμένο και όλοι οι υπάλληλοι του είναι απολύτως απαραίτητοι για την λειτουργία του Ιδρύματος και για την παροχή υψηλού επιπέδου ποιότητας σπουδών στους φοιτητές. Οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου και συμπαρατάσσονται με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από τις πολιτικές της λιτότητας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή